Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1,4 16V; 100LE (Best)

Nekem remek vezetnem eme cseh remeket...

Ez az első saját autóm és nem bántam meg, hogy ezt válaszottam. Azóta vezettem sok féle autót, de összességében jó választás volt. A motor autópályán már hangos, de ha éppen "száguldozni" támad kedvem, direkt jól jön a kicsit morgósabb motorhang. A futómű kicsit zajos, az úthibák sajnos "jól" átjönnek. A 4 tárcsafék remekül végzi a dolgát, a futómű sportos vezethetőséget engedélyez. A gyári Matador gumi nagyon zajos, most a Bridgestone Turanza-val már sokkal kellemesebb. A 100 paci dinamikus vezetést enged még megpakolva is, de csak magasabb fordulatokon. Egyébként a vezethetősége egy álom és minden kézre esik benne. Kivételt képez a szivargyújtó, ami a műszerfalra rögzített PDA töltését nem segíti. A belsőségek nem zörögnek (ennyi idő után sem), csak a hátsó ajtó környékéről jön néha némi nyikorgás, de egy kis zsírzás biztosan segít megoldani a problémát. A külön beépített könyöklő nagyban segít a komfortérzeten. A bőr kormány és váltógomb nagyon kellemes. A 15 ezres szervizeken kívül más miatt még nem kellett felkeresnem a szervizt. A vezető oldali biztonsági öv mostanában nem húzza vissza magát, vagy csak nagyon lassan, azt sürgősen cserélnem kell (sajna már nem gariban, de szlovákiában olcsóak az eredeti Skoda cuccok).
Egyébként alkatrészt csak szlovákiából, fele-harmad annyiba kerül, mint itthon és Genuine Skoda. :-)))
Sajnos a puttonyt kezdjük kinőni, és a kilométerek száma is szépen gyarapodik, úgyhogy jövőre érzékeny búcsúra kerül majd sor. De addig is üdvözletem Mlada Boleslav-ba...

- Hátsó ajtók tömítése (gariba cserélve)
- Vezető oldali biztonsági öv nehezen húzódik vissza.
- A fűtés néha megbolondul. Van olyan, hogy a légkondi működik és egyszer csak elkezd ömleni a meleg a szellőzőrácsokból, illetve a belső levegő keringtetést sem sikerül mindig tökéletesen átkapcsolni.
- A kilométeróra néha recsegő hangot ad, egy kis nyomkorászás után abbahagyja.

Skoda szerviz, Komárno (magyarul beszélnek). Olcsó, gyors, szervizkönyvbe pecsét. ...és a barna sör is finom, occó...

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója? Kia Ceed SW vs. Octavia kombi
Verdikt (7.4/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)