Nagyból, kicsire váltva. Ésszerű megoldás.
Nagyból kicsire váltottam. Ésszerű megoldás volt. Persze megvolt az ára, rengeteg extráról és kényelemről kellett lemondanom.
Előző autóm egy nagy, kényelmes, full extrás mondeo volt. Magas fenntartási költsége miatt egy gazdaságosabb autóra akartam cserélni, így jött a fábia.
Kicsi motorjához képest meglepően fürge jószág, persze tud erőtlen is lenni, de rá kell érezni, mi az a fordulatszám amit szeret.
Kocsi belseje meglepően jó minőségű anyagokból van összerakva, teljesen igényes. Nekem nem azt a hatást kelti, hogy nem olcsó, igénytelen kocsiban ülök, holott tulajdonképpen az.
Elől el lehet kényelmesen férni, hátul persze már nem tágas, de ez ennyi, ekkora autó, nem kell tőle csodákat várni.
A szervizben már közölték hogy hamarosan egy két dolgot cserélni kell, ami elkopott, de miután mondták hogy mennyi összegre számítsak, kiröhögtem magamban (mondeo után).
Fogyasztás: nekem 7 liter +/- 0,5 liter. (városi) De autópályán is ezt a fogyasztást produkálja, a kis motor 130-nál már elég rendesen pörög.
Összességében nem rossz autó, két dolog van eddig, ami új dolog nála, és meglehetősen rondítja róla az összképemet: nyikorgó futómű, amivel nem tudnak semmit kezdeni. Továbbá az ülésre is rájön a nyikoroghatnék, de van amikor meg nem csinálja. Számomra ez még megfejthetetlen dolog, de majd egyszer biztos rájövök. Viszont olvastam más ítéleteket, szintén nyikorgásokról, és sokkal drágább, újabb kocsikról. Ha azok nyikorognak, akkor elfogadom, és megbocsátom a kis olcsó fábiának, hogy szintén nyikorog. (mondeom persze soha nem nyikorgott, de meg is kellett fizetni azt)
A lényeg: egy év alatt a mondeom szervizelésének csupán csak a 2%-át kellett csak ráköltenem, nem beszélve az üzemanyag megtakarításról, biztosítás spórolásról.
- Hátsó lengéscsillapítónál felütésgátló gumi csere: pár ezer ft volt.
- Nyikorgó futómű - orvosolhatatlan
- Néha nyikorgó ülés - rejtély.
- Egyenlőre más nincs.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | mondeo ghia | Következő autója? | Opel Astra H, vagy esetleg mazda, honda -még nem tudom |
Verdikt | (7.2/10) |