Mindig visszavágyom
Motorja szerintem zajos, de a teljesítménye kezd kibotakozni így 10000 km után. A céges Astra után elég lomhának t?nt, de valószín?leg az az oka, hogy amilyen fordulaton megjön az ereje, ott már sajnálom járatni. Fogyasztásával maximálisan elégedett vagyok (pl. 200 km-es úton nyáron, végig bekapcsolt klímával, 3 személlyel, 105 km/h-s átlaggal 5.4 l/100 km).
Futóm?ve stabil, ("fekszik az úton, mint a döglött tehén"), a fék viszont túlságosan harapós, ezért nehéz finoman adagolni kis sebességnél. Az elektronikus gázpedálnak kicsit nagy a késleltetése (az Astrának is az van, de sohasem tudtam róla, annyira gyors); emiatt szokni kell egy kicsit. A váltó precíz, finom, de néha egy picit akad, amikor 1-esbe, vagy hátramenetbe akarom kapcsolni. Menet közben semmi baj vele.
A pedáler?k példásan egyformák, de nem való nehéz lábúaknak.
A csomagtér óriási (kategóriájában a legnagyobb), tele okos ötletekkel. Egy csomó apró cuccot el lehet pl. rejteni az oldalfalak mögé, ahol nem látszik, nem szóródik szét, mégis azonnal kéznél van.
Az ülések kemények, látszólag kényelmetlenek, de hosszú úton sem fárasztóak. A hátsó traktusban a fejtér 180 cm-es magasságig használható, utána cirógatja az ember haját.
A h?tés-f?tés-szell?zés kiváló. A hátsó utasoknak is van lábtérf?tés elvezetve (!), a f?téscsap pedig skálázott, azaz h?fokszabályzó (f?tésnél és h?tésnél egyaránt).
Az összeszerelés kiváló, nem zörög, nem nyikorog (egyel?re).
A kocsit jobbára a feleségem vezeti, de esténként "ellopom" egy körre. Erre utaltam a címben.
- Semmi.
Tárkány Autóház, Hmvhely
Sok dolguk nem volt, egy rádiót tetettem be velük, plusz az 1 éves átvizsgáláson is túl vagyok. Viszont nem szóltak, amikor megvettem 4 db 13"-os felnit a meglév? téligumijaim számára, hogy azt nem lehet a kocsira feltenni. (Azóta nézegetem a padlásomon)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Kadett | Következő autója? | Skoda Octavia II 4x4 Combi |