Megbízható kicsike
Újonnan vettem, már előtte volt egy ugyanilyen Skodám, csak félévesen totálkárosra törték :-(. A motorja 1.2 benzines, amit kb. 6 évvel később átállíttattam bioetanolra, azaz E85-re, részben, mert olcsóbb, részben, mert környezetbarát(abb). Az átállítás után persze az AC pumpa bedöglött, mert az alkohol szépen belemosta a benzines szennyeződéseket, úgyhogy ezt cserélni kellett, de nem bántam meg. Így legalább gyorsabban is megy, ami 1.2-es motornál nem hátrány! Amit nagyon szeretek benne, hogy megbízható, nemigen hagy ott, másrészt keveset fogyaszt. A belső tere nem túl nagy, úgyhogy ha öten ülünk benne, akkor kicsit sűrűnek tűnik. A motorja nem hangos, igaz, nem szoktam vele száguldozni (nem is tudnék :-) ), de elég dinamikus. A pici motor ellenére is gyakran vontattam vele utánfutót, vagy lakókocsit (gyári vonóhoroggal), és nem volt vele semmi gond. Igaz, egyszer a lakókocsi elrántott az úton, 180 fokkal megfordultunk, (mert egy öregúr alárendelt útról behajtott elém), de azért többször elmentünk vele Olaszországba, így, lakókocsival, gond nélkül. A gyenge, már vadonatúj korában is rosszul törlő ablaktörlőtől eltekintve jó kis autó.
- Ablaktörlő lapátok, szilentek, gömbcsuklók, csomagtartó légrugó
Nagy Miki Budakeszi
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |