Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1.2 HTP 12V

Megbizható. barátságos!

2014.04.hó: egyszerűen szeretem ezt az autót most hosszabb távokon is használom sokat megy az M0 és gyorson és az átlag 5,6liter, 1400km amiben 60% hanem a 70% város mégpedig rövid 1,5km alatti út 6,6L volt az átlag.
Vágyok nagyobb újabb autóra de az ész érvek nem engedik eladni.
Tudom ajánlani mindenkinek aki családi megbízható tágas autót szeretne olcsó KGFB-vel és nagyon olcsó CASCO val. Én nem rohanok így nekem ez a tökéletes autó és a pályán bárhova elvisz!

2013.10hó: kapott új Adac tesztjében jó eredmény elért téli gumit Sava S3+ -t. A gumival meg vagyok elégedve nagyon lágy jégen havon kitűnő de melegebb időben olyan csúszós érzés...

2013.09.hó: Az autó többször is megjárta Németországot BP-Passau hibátlanul 130-140-el 7,5L, 110-120-6,2L klímával nem rohanva egy személlyel.
Sajnos az autóban a generátor meghalt és nem figyeltem így az autópályán állt meg de nem kellet vontatni kapott új aksit azzal Tatabányáról BP-i szervizig a lábán ment el.

2013.02.10: Az autót egyszerűen imádom, mindenhová elmegy, megbízható 6év alatt egyetlen alkalommal állt meg és semmi más komoly hiba.
Mindent amit kell cserélek rajta, hegyen völgyön klímával utasokkal és anélkül is megy!
Nem lehet vele száguldani de nagyon olcsó a fenntartási költsége (KGFB és Casco). A 2007-es téli gumik mára szinte használhatatlanak ezeket jövőre cserélni kell.

2010.12.15: 105710Km: Sajnos az első eset mikor nem indult el, Árkád parkolóház, 45percen belül skoda mobilitás garancia miatt jöttek és kivontatták az autót a 2szintről, majd tréler és már ott is volt a csere autó. Én választottam meg hova kérem és hol adom majd le.
Másnap hívnak javítás üzemanyag szivattyú és miegymás, javítva 2nap alkatrész miatt. új gyári 2év garancia, javítás ára: 100.044,- és kértem külső belső mosást amit ingyen beleraktak.
Mobilitás garancia egy 7 éves autón, én se hittem benne, de most örülök hogy volt és így 1perce se kellet autó nélkül maradnom, nem idegeskedtem, és minden pozitívan végződött. Ezt a szolgáltatást ezetúl is igényleni fogom.

Ami számomra fontos ebben az autóban az olcsó kötelező, cascó, megbízható, kényelemes és persze van akinek nem. Én magam is ültem BMW 740 és 607-be, octáviába igen az jobb, de annak más árai vannak javításban biztosításban. Ez az autó Ár-érték arányban kitűnő választás! Csak ajánlani tudom.

2010.10.11: 104070Km fűtés mindig forró levegőt fúj. Sajnos 2állítómotor is kellet cserélni, új gyári melyre 2év garancia van. Javítás ára: 101.455,- de megint csak az tudom mondani megérte, mert hosszú távra tervezek, és most már tényleg egy új autóm van hibák nélkül.2007.04-óta soha sehol nem hagyott cserben. Viszont minden kötelező és ajánlott javítás elvégezve.
Minden kocsival kapcsolatos javításról részletes számla van, és a kedvesem fogja örökölni ezért is fontos a gondos ápolás, így sokáig lesz véleményem szerint megbízható!

2010.05.28: 99150Km még mindig végig vezetett szervizkönyves, csak skoda Palota autónál szervizelt, kifogástalan autó.
Mobilitás garancia mindig igényleve eddig nem volt rá szükség.
Első fékbetét és féktárcsa cserét javasolnak, engedélyezve, pollenszűrő, olaj, szűrő, csomagtér ajtózár hibás cserélve(eredeti gyári új), átvizsgálás. Javítás Ára: 123.640,- de megérte mert most szinte tökéletes.

2010.03.15: Most 96.900Km van az autóba és semmi baja, nagyon megvagyok vele elégedve, kedvesem is imádja vezetni. 2009-ben 2x is költöztünk vele üléseket lehajtva szinte mindent bele lehet rakni. Volt utána utánfutó kötve Üllő-Budapest 72km oda-vissza többször egy nap, hiba nélkül jól megpakolva. Mindig időbe javítva cserélve minden műszakilag kifogástalan állapot, nagyon megbízható. Családba marad még egy ideig.
Casco kötelező nagyon kedvező erre a típusra, súlyadó is elviselhető.

További 8eKM hiba nélkül, fogyasztás nagyon baráti klímával 7liter körül vegyesen.
Volt Palota Autó- nál 15ezres szervizen, 33eFT volt Pollenszűrő és olaj csere, fék tisztítás, és mobilitás garancia 1év-re.

Imádom vezetni a váltója fantasztikusan jó, kicsi motor de nekem épp elég, síelni is járok vele semmi gond nincs 120-130-al bárhova elmegy. A kesztyűtartó kicsit zörög, meg az ablaktekerők és a combi hátsó ajtaja de nem vészes! Daewoo kalos (0KM-es) hez képest egy csoda ez az autó pedig 3évesen vettem, thaliahoz képest is fantasztikus.

Voltunk vele sielni austriába 1000km gond nélkül 110-140-es tempóval, 80% autópálya,20% autóút 6.9l fogyasztás 2fő és tele csomagtartó si felszerelések.
Fűtés kicsit gyenge, de megszokható.
Kipörgésgátló ASR nagyon hiányzik belőle mert alig tud kijönni a hóból, könnyen kipörög, talán túl a nagy a kis 1.2HTP nyomatéka alul, mert lehet vele vicces elindulásokat produkálni:)
Ennek ellenére nagyon jó kis autó!

- 2014.03.hó 138.200km: olajcsere, szűrök, gyertyák - - 2013.09.hó 135.000km: benzinrelé és még valami ami miatt rángatott és lefulladt - - 2013.08.hó 134.000Km: Olajcsere, minden szűrő, szilentek, generátor, elsú futómű - - 2012.10.hó 126.500km: csak olajcsere és szűrök, és minden hibátlanul működik - - 2012.07.hó: kipufogó rendszer csere: 56eFt kipufogó klinikában. - - 2011.10.hó: tanksapka tönkrement nem lehetett bezárni, csere 4eFt - - 2011.08.hó: 115300km: csak olajcsere és szűrök. - - 2011.05.hó: másik gyertyagyújtót is cserélni kellet de nem nagy összeg munkadíjjal együtt 14eFt és hibátlanul működik még most is 2013.02hó - - 2011.04.hó 109300km: gyertyagyújtó 1db csere, és innentől már nem márka szervizbe hordtam. - - 2010.12: üzemanyag szivattyú meghibásodás, márka szervizben javítva. - - 2010.10: levegőkeringető csere - - 2010.05: hátsó ajtózár, és első fékbetét és tárcsa csere 99eKm - - 2009: kapott 4új nyári gumit adac teszt győztest Pirelli Cinturato P4, új varta akkumulátor. - Volt műszaki vizsgán+zöldkártya, új ablaktrölő lapátok, hátul új lengéscsillapítók. - Most olyan mintha új lenne. riasztó már jól működik. - Lassan esedékes lesz fékbetét csere elöl. - - most 2db hibája van: - 1, apró hiba, váltószoknya elszakadt kb. félcentis luk. - 2, csomagtérajtózár néha nehezen nyílik. javítás kb. 10eFt +munkadíj - - - 2008-ig: - - riasztó hidegben nehezen vehető rá a működésre - - szilentek recsegnek,ropognak hidegben, 65eKM-nél: első szilent, stabilizátor gumi, hátsó pótrugó csere - - levegő keringető ventillátor 4.es fokozatban nagyon hangos valószinuleg csere lesz, de 2,3 -asban nem vészes. - - motorhibavisszejelző jelzett majd egy hőpatron cserével orvosolva - - belső levegő keringető nem működik, mindig kikapcsol illetve hibát jelez a computer fele, nem zavaró mert szinte sose használom.

2012-től egy helyi kis szervizbe hordom ismerőshöz, mindennel meg vagyok elégedve.Gyors és jó kiszolgálás nagyon jó ár érték arány. és rugalmasság Jelenleg: Most már csak Skoda Palotába!!! Apró javításra alkatrészhez meg csak máshova. Kipufogó klinikába hordom a kiszolgálás miatt! Skoda Palotába éves szervizre szokott menni. Németh És TSI KFT 1161 BP Rákospalotai határ út 47 Egyszerűen csodát tesznek az autóval régen egy 120-ast vittem oda, most a Fábiát és fékfolyadék csere után érezhető különbség (150%-os), nem úgy mint a Daewoo Opel márkaszervizben ahol semmi változás nincs szinte egyik szerviz után se! Palota Autó 15.kerület, egész jó!

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Kalos Következő autója? Dacia Logan MCV 2014 új
Verdikt (9.6/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)