Még Jó...
2007 nyarán vettem az autót(nagy kaland volt)sajnos kb 1 hónapot vártam rá úgy hogy az autó bent állt a telephelyen, különböző szerintem kamu indokok miatt! Egy haveromnak volt 1.2-es Fabia-a azt vezettem párszor és megtetszett. Mostanáig nem volt vele semmi bajom, 2éves múlt és 68ezer van benne! Németbe dolgozom és igazából azért is vettem új autót mert féltem hogy ha beleválasztok valami használtba és megáll alattam akkor az sokba kerülne! Belülről nem túl szép a műszerfal és nem is könnyű tisztítani az autó belsejét viszont nem Suzuki-s anyagminőség... A motorjával nincs bajom ettől a 80lótol nem várhatok nagy száguldozást, pályán jól viselkedik még 160 után is húz, a végsebesség 185km/h! 140-150 körül járok vele pályán fogyasztás 7-7.5(akár klímával) Télen ugyanezzel a tempóval(ha nincs hó vagy jég!)már megeszi a 8-at! 90-100körül viszont 6liter alatt van a fogyasztás! A nagyobb emelkedőket nem szereti, lendületből kell rajta felkapaszkodni különben nagyon lelassul! Hidegen kicsit hangos de ha bemelegszik is van egy olyan diesel-es kattogása(új korában is ilyen volt) Hallani a menetzajt de csak 130fölött kezd hangos lenni! Tényleg az autót meg kell tanulni vezetni mert az elektromos gázpedál-t meg kell szokni! Váltója kifogástalan és a kuplung is puha ami dugóban való araszolgatásnál sokat számít, a fék is elég erős és jól adagolható(Abs dolgozik szépen ha kell)! A benzintank jól ki van találva rajta(az a kis pöcök a tankolónyílásnál nem dísz! :) a gyári adattal ellentétben ami 45litert ír nekem már sikerült 56litert is beletuszkolni, ami azét majdnem 200km-el növeli a hatótávolságot! Ha nem bútort akarunk szállítani vele akkor a csomagtartó elég nagy szerintem. Ami viszont nem tetszik benne(és emiatt fogok megválni tőle)hogy kicsi az utastér... Ha az első 2 ülés kényelmesen be van állítva hátul nagyon kevés hely marad! Mondjuk mit várunk egy alsó kategóriás autótól 3millióért?! Hosszú úton nem túl kényelmes az ülés de meg lehet szokni! A futóműve nem túl kényelmes, elég kemény-pattogós, az ajtók-ban vagy maga az ajtó nyikorog(menet közben)... nem tudtam még rájönni hogy mi lehet az?! A fényezés jó(fekete gyöngyház)viszont sajna nagyon hamar karcolódik! A tompított fényszóró égőit 2havonta kell cserélni! De alapjába véve meg vagyok vele elégedve, aki meg azért szidja mert lomha vagy kicsi az vegyen nagy autót nagy motorral sok pénzért!
- Tompított fényszóró égőjét 2 havonta cserélni kell!
Debrecen Krisztofer-Autó
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2007 |