Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1,4 16v

KIS-CSALÁDI

2005 év végén vettük, valamivel 3 millio felett.Előtte is vw-ket hasznátunk,de ez volt az első uj autónk.Hát nem vw. Jó értelemben nem az.Osztom azt a véleményt,hogy a vw a 2-es golf után elfelejtett autót gyártani.Saját kategóriájában a polo vagy az ibiza meg sem közeliti helykínálatban és esztétikában sem.Olasz vagy Francia gyártmány szóba sem jöhetett.Miután végigjártunk 10-15 autokereskedést,eljutottunk a Skodához.Hozzátartozik a meséhez,hogy úgy indultunk neki bármi lehet,csak Skoda nem.Az lett.És nem bántuk meg!Kis kategória,ehhez egy elég erős motor,és a kombi karosszéria előnyei.A 100 lovas motor egy dinamikusabb vezetési stílushoz elég,de csodát ne várjon senki.A nyomaték pedig elhanyagolható.Javasolták a motor chippelését,de addig mi nem jutottunk vele(Épp ezért döntöttünk a dízel mellett a következő autónknál).Az erőt fordulaton adja le,kategóriájából adódóan (szigetelések) ott viszont megjön a hangja is.Az viszont az igazsághoz tartozik,hogy egy-két magasabb kategóriájú tipus csak a fenekét nézhette a lámpánál. Nálunk nem evett 8 liter felett,sőt normál használatban(75%város,25%országút)beérte 6.5-7 literrel.A futómű ezekre az utakra van kitalálva. Mivel kombi,a helykínálatra ugyan az vonatkozik mint az esztétikára.A kategória-társak a nyomába sem érnek.Ha négyen mentünk vele nyaralni,akkor is elnyelte a cuccokat. Kényelmi szempontbol ha két ember használja elég.De ha többen ülnek(főleg hátra) az autóban,már huzogatni kell az üléseket.Én mégis max. 1 gyerekkel ajánlom.Hiba nélkül futotta le a három évet és csak reméljük,hogy az octavia is ugyan így hiba nélkül fut majd.Nagyon megszerettük és sajnáljuk lecserélni,de kinőhető autó.Ha valaki ilyen kocsi vételén gondolkodik-és megteheti-csak a 100 lovast vegye.Kicsit talán drágább,de megéri.És ha azt várja el az autótol amire való,nem fog csalódni.

- 0

Duna autóház Érd

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000
Előző autója? vento Következő autója? skoda octavia tdi
Verdikt (7.4/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)