jó kasztni és a motorgyártás szégyene
Hát mit mondjak, vegyesek az tapasztalataim.
Kívül - belül nagyon jól nézett ki, kényelmes, praktikus kis dolgok voltak benne. A váltóval, futóművel nem voltak gondok. Bár az vicces, hogy egy kombi autóra nem lehett feltenni a gyári skoda tetőcsomagtartót, mert nem volt helye. Egy kombi autón!!!
Ami viszont nagyon nem tetszett, hogy az 1.2-es motor nemcsak, hogy hihetetlenül gyenge (nyomaték semmi, teljesítmény semmi), hanem hihetetlenül sokat eszik. Nekem városban egyszerűen nem ment 9-10 liter alá, fölé viszont sokszor, sztrádán 130-nál 8-9 liter, 90-100-as tempónál minimum 6,5 liter, egyedül 80-nál fogyasztott 5 liter környékén, de hát azért... Hozzáteszem 2 is használtam belőle és mind a kettő pont ugyanennyire sokat fogyasztott.
Városban roppant idegesítő, hogy gázadásra megtorpan, nem pörög fel a motor, és pont olyankor, amikor próbál az ember kigyorsítani, hogy besoroljon a forgalomba. egyszerűen ez veszélyes.
A fék jól fog, de elég adagolhatatlan, és volt egy olyan érzésem vele kapcsolatban, hogy mintha egy kis késéssel engedne ki a pedál felengedése után. Nekem idegesítő volt.
Fábiából átülve pár napra egy 1.3-as, új swiftbe az jött le, hogy a suzuki mechanikailag sokkal jobb (futómű, fék, váltó, kormányzás, karosszéria merevsége) skoda pedáljain és kormányán lehett érezni, hogy rossz úton csavarodik az egész kasztni, bár ez annyira nem zavart.
Jobb motorral és fékkel nagyon jó kis autó lenne, de így összeségében nem az. Főleg a motorja ami nagyon lehúzza, mert az a konszern szégyene minden tekintetben.
- a kézifék karjáról leszakadt a műanyag
- a csomagtartó egyszerűen nem akart kinyílni csak ha percekig rángattam, vagy bemásztam a csomagtartóba és hátulról probáltam kipöckölni a "zárat". Telefonon az assistance szerint ez skoda betegség
céges autó volt
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2008 |