Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1.4 16V Combi Comfort Best

Ilyet vett még anyós, az öcsi (Okti) és 2 barátom

Végtelenül becsületes autó. Mindenféle szélsôséges érzelmektôl mentesen. Németesen kompakt és nagyon korrekt kivitelezésû. A kombi csomagtere hatalmas, nekünk fôleg, az 5 ajtós Fábia után. Magyarországon kiválló családi kocsi. Mi is 4-en, 2 felnôt, 2 gyerek használjuk. Kicsit meglepôdve olvastam itt néhány fábiás autóstárstól bizonyos hibákat, de nekem ilyenek egyáltalán nem fordultak elô. (2 éves) Szerintem nagyon függ attól, hogy miképpen használnak egy autót. Nem véletlen, hogy a céges autóknál több a hiba. A motorja szerintem kicsit nyomatékszegény, 126 NM, de magasabb fordulaton szépen húz. Fôleg 3-asban repeszt. Tényleg igaz, amit mondott itt valaki, hogy gyorsabban tud menni, mint ami a hivatalos érték. Én mentem vele 210-zel. Vagy az óra nem pontos?
A nagy sebesség ellenére a kormány meg se rezdül. A futómûve remek a Fábiáknak, bár az 5 ajtóshoz képest a kombinak érezni a nagy fenekét kanyarokban. A fék bivalyerôs, igaz hátul is tárcsa. Abs-asr korrekt.
A klímával nem vagyok kibékülve igazán, mert nem egyenletes. a bal arcomnál érzem a forró napot, a jobb arcom meg hideg. De ez nem Fábiás téma, mert az olcsóbb autókhoz ennyi jár. (?) A finom hôelosztás a többzónás klíma a gazdagok kíváltsága.
A korrektséghez még annyit, hogy a motortér fényezése is lakkra van fújva! Hogy ez mennyire nem általános, nézz meg egy Fiat puntót, vagy valamelyik franciát (C3).
Még nem zörög, csak a mûszerfal plexije egy kicsit, az is azóta, hogy az alatta levô mûanyag panelt a maszek riasztós levette.
5 személyes autó, de életszerûen csak 4. Fogyasztása 7.5 liter nekem.
Olajfogyasztás semmi.
Én ugyan ôrülnék, ha egy kicsit nagyobb lenne, mert hosszúak a lábaim, s pl. a jobb térdemnek útban van a középkonzol oldala (sarka) de azért nem rossz.
A régebbi Fábiánknál 1.4 MPI (68 LE ) egy hiba volt, 2 évesen elromlott a vízhôfok-jeladó. Javítással együtt 10 ezer.
Ja! A szervíz szuper. Skoda Derzbach Budapest. Remek gárda!
Más nem jut eszembe.

A lényeg, hogy normális autó normális embereknek. Skoda Fábiát úgysem a kopasz aranyláncos 8 általános (azt is 2-sel végzô) Devergó pólós, a kormányt bal kézzel keresztben fogó s kanyar közben balra tekintgetô májerek veszik.
Hála a jó Istennek!

- A csomagtér-roló visszahajtott részén a ragasztás kicsit feljött, de gariban azonnal kicserélték.

Skoda Derzbach
Bp. XVII. Hajdúcsárda u. ?

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Fabia 1.4 MPI 68 LE Következő autója? ?
Verdikt (8.4/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)