Hűséges munkakutya
Újonnan vettem szalonban, kihasználva a roncsautós akciót. Nem bántam meg. Hűséges, elé jó strapabírású autó, egyben munkaeszköz.
Ami tetszik: 2 év és 65´000 km után semmi nem romlott el még rajta. Semmi. Amióta a könyöklőt megvettem hozzá, nagyon kényelmes is (170 cm vagyok). Remek a váltó, a kormány, az ablaktörlők és a kezelőkarok. Országúton még elég dinamikus. Tűrhető a fogyasztása. Rendkívül csendes a motor. Hatalmas a csomagtér. Jó az alap hangtechnika is.
Terepen is megyek vele néha, míg az Octaviaban mindig beakad valami műanyag alul a kövekbe, ez itt nem tapasztalható. Jók a fényszórók. Ja és skodás rendőrök elnézőbbek a skodásokkal...
Ami nem tetszik: A fék nem jön be. Jól működik, mégis utálom valamiért. A műszerfal teteje nagyon puritán. Az 1,2 - es Polo motor autópályán már negyon gyenge, de ez még érthető is. Az ajtó belső oldalán lévő tárolóba nem megy bele még egy kisüveges üdcsi sem, max egy laposüveg. A szivargyújtó a kézifék mellett van, ha GPS-t töltök, átlóg a váltó felett/mellett a kábel. Szerintem aránytalanul sokat veszít az újonnani árából, mint használtautó.
Ami furcsa: kiszálláskor néha belerúgok az ülésemelő karba (az új Fabiaban is ez van, kipróbáltam). A magnó/CD hely mérete nem szabványos, keretet kell hozzá venni. Van "túratank" azaz egy légtelenítő gomb segítségével jól meg lehet tölteni a tankot. Nem lehetett volna másképp megoldani?
Az A oszlop igen széles, egyszer még koccanásom is volt miatta, mert kitakart egy jobbról érkező járművet. Balra kanyarodásnál kicsit hajlongok a kocsiban, mert úgy érzem, nem látok tőle normálisan.
Mindezektől függetlenül szeretem, és még remélem sokáig tudom (szét)használni.
- Semmi nem romlott el rajta a 2 év/65´000 km alatt
Wolfautó Székesfehérvár - nincsennek negatív tapasztalataim. Drága mint minden márkaszerviz, de szerintem jó és megbízható.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | 200 123 | Következő autója? | Valami japcsi kellene |