Hétköznapok hőse....
Van egy pár Fabia a családban,eléggé ismerem a tipust.Ez a motor szerintem egyszerűen a legjobb benzinmotor ,nem azért mert olyan csendes vagy mert erős,hanem azért mert hihetetlen fogyasztásokat tud produkálni,dízel motorok értelmüket veszítik mellette!Mindez persze csak olyan embernek igaz aki használja az autót,és nem szeret rá költeni.Vannak persze műszakilag igényes autójukra vagyonokat költő emberek,nekik ez ez a tipus nem alternatíva.Én munkábajárásra használom az autót,3-an utazunk vele rendszeresen,fele város fele országút ebben a felállásban nyáron 5L/100km a fogyasztás,télen 5.5-5.7L/100km .Volt már 4.5 is papásan.A motor teljesítménye igen kicsi,de azt amit tud igen meglepően tudja ,itt arra gondolok,hogy olyan a motorkarakterisztika,hogy mindíg a közepes fordulatszámokon él a motor,nem kell várni nem kell pörgetni ott van meglepően nagy ereje ahol az ember mindíg használja.Magyarul nem kell míndíg 4000ford/perc felett járatni a motort ,hogy történjen valami majd 6000-ig húzatni ahogy ez a mai átlag motoroknál szokás,itt 4500 felé már értelmetlen húzatni a motort.Emiatt 5-ben lehet vele előzgetni,emiatt olyan kicsi a fogyasztás is.Megjegyzem mivel autós szakmában dolgozok,nagyok sok összehasonlítási alapom van,minden tipusból van amelyik azonos motor mellett jobban-rosszabbul megy többet vagy kevesebet eszik.Ennél a tipusnál is így van,itt a motorkódokat kell szem előtt tartani.A kasztni viszonylag nagy,nem zörög jó a futóműve.Én raktam rá 15-ös alukat ami eléggé levesz a komfortérzetből a Magyar utakon.
- Üzemanyagszivattyú a bioethanol miatt
Full auto debrecen