Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1,4 16V 100LE

Helyes golyó

Nagyon penge autó, a 14es alufelnivel szépen is néz ki, dinamikusan gyorsul, bár igazán 3500-ig nem sok minden történik, de utána, mintha hátba vágnának. Mentem vele spórolósan, tempóban, autópályán, városban. Egy tankolásra vetített átlag így is 8 liter alatt maradt. 7.8 kb. Ennél lejjebb csak döcögve menne, azt meg nem szeretném... :)

Nem hinném, hogy van jobb választás egy gyerek nélküli családnak. Olcsó a fenntartása, a szervíz is elviselhető, és talán nem is lopják annyira. A motortérben rajta van az alkatrészeken a VW embléma, ezt nem hittem volna, de tényleg. A csomagtartó, és a hátsó üléssor lábtere iszonyat kicsi. Elől viszont kényelmes, minden kézreáll.

Jó, akkor a negatívumok:

Első ajtó nagyon rezonál még alacsony rádió hangerőn is. Hátul csak egy 10es hangszórónak van hely. Néha az amúgy nagyon pontos váltó nem veszi be elsőre a sebességet. Klíma kikapcsolt egyszer út közben magától.

Hát kb ennyi. Soha ne legyen több bajom az autómmal. Bár ehhez jól meg fogom fontolni melyik szervízbe viszem. Ürömre nem. Ott csak az átverés megy. Meg az ügyfél pénze.

2008.Március update:
Azóta is hiba nélkül futjuk immár az 50.000. kilométert. Eddig semmi különös. Az ajtórezonálást megoldottam, beletettem jó nagy szivacsdarabokat, és így a gagyi műanyag kárpit már nem zajong. A klíma azóta is csinálja a kikapcsolásait, ez főleg a nyári 40 fokban kiváló, a szervízben azt mondták, hogy léptetőmotor vezérli a klímát, és van hogy beragad, de kicserélik szívesen 30.000 forintért.

A szélzaj szerintem zavaró. A nyugatias komfort autópályán szertefoszlik. Érdi emelkedőn meghal a tudomány, és 130 felett zajos a motor.

Ettől függetlenül egy nagyon praktikus autó, alacsony fenntartási költségekkel, és amikor beleülsz tudod, hogy el fog indulni, és biztosan eljuttat a célba.

Szeretem.

- Semmi
- 2008.Március update:
- Kiégett a fényszóró izzó. :)

Ürömi AutóTrend
Kuka. Ellenszenves emberek, átvernek, drága, soha többet.

2008.Március update:
Mint kiderült apám fabiája is fényezve volt, amit tőlük vettek, senkinek nem javaslom, hogy oda menjen!

Veszprém Auto Piedl
Kedvesek, gyorsak, rugalmasak, olcsó... Jó választásnak tűnik.

2008.Március update:
Azóta többször találkoztunk, de olajcserén kívül még nem volt sok dolguk.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? 120 Következő autója? Octavia TDI
Verdikt (6.7/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)