Házi kedvenc
2007. júniusában vettük, 2000-es évjáratú Fábiát cseréltünk le vele. Nekünk nagyon tetszik a barátságos, bájos pofikája, sportos alakja.
A midennapos használat során tökéletesen elég a mérete, a nagybevásárlás sem akadály neki. Egyedül az egyhetes nyaraláshoz kettőnknek szükséges holmijából jutott a hátsó ülésre is. Hosszabb úton sem fáradunk el az ülésben. Kényelmesen elfér benne 4 átlagos testalkatú személy, a hátsóülés 3 felnőttnek már kicsit szűkös.
A hideg reggeleken is gondolkodás nélkül útnak indul. 2 km megtétele után már enyhe levegőt kezd fújni, pedig a hőfokmérő még alig mozdul el az 50 fokról. Nyáron a klímája is jó szolgálatot tesz, a fogyasztást sem sokkal növeli.
A motorja jobban igényli a pörgetést, mint az előző Fábiánk, lassítás után (pl. 90-ről 60-ra) érdemes visszakapcsolni, mert különben erősen kéreti magát. A sportos vezetői stílusomat maximálisan tolerálja, kanyarban sem érezni, hogy borulni akarna. 1100 kg-jával erősen kapaszkodik az úton. A fékek nagyon hatásosak, az ABS is hasznos benne. A kezelőszervek egyértelműek, és kézre állnak.
A nők álomautója lehet a városban is, mivel könnyű vele parkolni. Az úthibákat nem nagyon veszi észre, de nem csak a 14 colos kerekei, hanem a futóműve miatt sem.
Összeségében: NEKÜNK TÖKÉLETES!!!
- Nem romlott el rajta semmi.
Csak gumiszerelőnél volt a téli gumikat átcserélni. Még nem volt szervízben.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Fabia 1,4 MPI Classic | Következő autója? | Skoda Fabia |