Gondoskodó bébiszitter
Azt hiszem, az ilyen kocsira mondják: Semmi sallang, csak "nagyszerű hétköznapi vezetési élmény". Mindenfajta extra nélküli, de minden, a korrekt vezetést elősegítő eszköz a helyén van. Aki nem versenyautót, hanem egy igazán szerethető, kényelmes, barátságos, jó értelemben vett családi (2+2) autót szeretne, annak bátran ajánlom. (Persze, már csak használtan lehet kapni ezt a típust).
Vételkor először megijedtem, hiszen a kocsiban a kalaptartó ki volt vágva két mélynyomó számára, a motortérben (ami olyan tiszta és esztétikus, hogy szinte enni lehet a beburkolt motorblokkon) pedig vastag "HI-FI tuning" kábelek voltak. Hozzáadva a 63000 km-t, amit a vételig a kocsi megtett, mindezek alapján az ember valami megstrapált autóra (és "diszkópatkány" tulajdonosokra) következtetne. Ezzel szemben a kocsi mind kinézetben (hófehér, érintetlen karosszéria), mind műszakilag (futómű, motorzaj, rezgés) teljesen újszerű. Tehát nem az az elhasználódós fajta.
Az általam eddig megtett 5000 km alatt a legkisebb problémám nem volt vele. Előzési csínekbe nem megyek vele. A sebességváltót kellemesnek tartom (nálam veri a céges "nagykocsikat"), utazási zaj alacsony, közepesen fordulékony a kocsi. Összességében: Ár/Érték arány számomra kiváló.
(Azt hiszem, kellemes visszaigazolása az autó iránti szimpátiámnak a Which magazin ítélete: "Eszerint az idei év (2010) legjobb autógyártója a Škoda...A Which? megkérdezte a résztvevőket arról, milyen autómárkákat ajánlanának barátaiknak? Az olvasók körében a Porsche győzött, igaz, a „nagyon jó” minősítést kiérdemlő gyártók között csak a luxusmárka, és az említett Škoda szerepel európaiként."
- Közvetlenül a vételkor (3.5 évesen 2008 augusztus elején) zárlatos vezetékeket kellett cseréltetnem. Azóta a legkisebb problémám nem volt vele.
Vétel óta szerelőnél még nem volt
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Club 11R | Következő autója? | – |