Fürge, megbízható, családcentrikus!
Az els? szervíze el?tt állok, minden flottul, megbízhatóan m?ködik. A kormány nagyon precíz, a m?szerek és kezel?karok elhelyezése épp ideális, a motor nagyon csendes, szinte néma, csak magas fordulatnál hallani a kipufogó fel?l valami duruzsolást.
Nehéz volt megszokni a zavaróan vastag A-oszlopot, de azért a kilátás jó. A bels? tér tágas, kényelmes, el?l rengeteg hely van, bár ezért hátul inkább 2 feln?tt és 1 gyerek, vagy 3 gyerek fér el kényelmesen 3 feln?tt helyett, a csomagtér megfelel?.
A futóm? kellemes, se nem lágy, se nem kemény. 165/70 R14-es gumikkal kaptam, száraz nyári utakra remek, es?ben veszedelem (gondolom a gumikon is múlik).
Országúton nagyon szeretek vele rohangálni. Dinamikus, bátran lehet vele el?zgetni, 90-es tempónál nem is kell visszaváltani, ugrik, mint egy csikó. Általában 100-120km/h az utazó sebessége, ekkor még hangtalan, 140-150km/h még kellemes vele, nem kínlódik a motor sem, de 185-nél többet nem tudtam kicsikarni a kis 1,2-esb?l, de szerintem ez b?séges.
Városban türelem kell hozzá, meg kell szokni, hogy az elektromos gázpedál lassan reagál (kb fél másodperc), gyakorlás kell a keresztez?désb?l való gyors kiugráshoz.
Nem olcsó buli az olajcsere, bár lehet ez helyfügg? is, mert a megyében egy másik szervízben majdnem a felébe kerül..
- Ha hangosan szól a zene, néha a jobb els? ajtókárpit zörög.
Végh Autóház, Szombathely
Még nem voltam szervízben, most viszem 15000km-es olajcserére, de bármilyen kérdésem volt eddig, mindig készségesek voltak.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Dacia 1300 (´75-ös Renault 12 TL) | Következő autója? | Skoda Fabia RS, Skoda Oktavia |
Verdikt | (7.9/10) |