Fabulous (Mesés)
Az 1.4-es 101 lóerős motornak két élete van: normál üzemmódban is megyeget, akkor alig fogyaszt, akár városban is 6-6.5 liter körül lehet tartani a fogyasztást, de ha az ember odalép neki, váratlanul meg tud ugrani -- a közlekedés többi résztvevője ki sem nézne ekkora dinamikát egy Fabiából.
Erős és pontos a fék (a 101 lovas motorhoz hátul is tárcsafék jár), precíz a váltó, a 6-os Mazdámhoz képest is.
Elöl nagy a tér, egy jó könyöklő azért hiányzik. Rendeltünk viszont az autóba ülésfűtést, életünk egyik legjobb döntése volt. Gyárilag rádiós-magnót adtak az autóhoz, ezen meglepődtünk, mert fel sem merült, hogy nem CD lesz, de végülis elvagyunk a rádiókkal és a gyerekek egy szem Halász Judit kazettájával.
Ami nem tetszik, hogy 98-as benzin van hozzá gyárilag előírva, és magas embereknek (nekem) nem könnyű beállítani az üléshelyzetet.
Egyszer kigyulladt a motorvezérlés-lámpa, kicsit megijedtünk, hogy nagy a baj, de szerencsére csak a fékpedál mögötti kapcsoló adta meg magát, állítólag típushiba, pár ezer forint volt.
- Féklámpakapcsoló.
Skoda Mentes