Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1.2 htp

Fábiusz, feleségem imádja, jelenleg én nem!

Elöször a rosszakat, classic típus tehát semmi extra, müszerfal plexije kicsit nyikorog, főleg nyáron, nem szereti a 40celsiust! Gyári gumik/barum brillantis 165/70/ elméletben 4 évszakos, nem sokat érnek, megállni, esőben indulni alig lehet! Ha van lehetőség csere, min. 185/60- as nyári, 165/70- es téli külön!! Téligumikkal városban beszippantja a 8.5l simán, néha nyárival is, igaz ez már szélesebb gumi! Gyári hangszórók odavoltak, én 3 év után lecseréltem 22500FT.-ba került és sokkal jobb!! Hátsó ajtók, beáznak. Befolyik a víz az üveg mellett és a víz nem kifolyik az ajtó alján a lukakon, hanem befelé a kárpit felé!!!! Nem a lukak vannak eltömődve!! Ja és aki teheti ne vegyen capri-kéket, iszonyú nehéz szépen lemosni!!!
A jók?:
A teljesítményről nem írok, aki száguldozni akar nem 1.2 est vesz!
4 embernek kényelmes, mi általában 2 felnőtt 1 gyermek felállásban használjuk, arra tökéletes. Csomagtartóba is lehet pakolni, eddig befért minden, ami kellet. Ülések kemények jól tartanak, hosszú távon is kényelmesek! A váltó a kedvencem, pontos, viszonylag röviden jár, kézre esik. És nagyon szép, formás autó, szerintem.

- 26000km- nél bal első, 28000km-nél jobb első távolsági fényszóró kiégett, szakszervízben javítva, 30 perc alatt, izzóval együtt 3000Ft/ db. Ablaktörlőlapátok cseréje 3év után /ráfért, elméletben félévente/ 2 első csak gumi, hátsó csak egyben cserélhető 4500Ft. 10perc alatt! Hűtővíz utántöltés, gyári folyadékkal 1.5l-es 2700Ft. otthon utántöltve. 32000km-nél motor check világít,alapjáraton rángat a motor henger nem megy!! Diagnosztika: 1henger égéskimaradás. Gyújtótrafócsere, gyertyacsere 20000Ft. Hiba nem szűnt meg, nem tudni mi baja szervíz csak tapogatózik... 35000km-nél jobb első izzó ismét kiég, házilag csere , 2db.izzó 5000Ft. Mindkét hátsó ajtó beázik, de dúrván, jelenleg próbálunk megoldást keresni.

Autó Piedl, Veszprém, gladsaxe út

Csermely és tsa., Balatonfüred, fürdő út

Fenntartási költség (5) Évjárat 2004
Előző autója? samara 1.3 Következő autója? valami jól összerakott német márka
Verdikt (6.3/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)