Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia combi 1.9 sdi

Esze van, nem szíve

Szeretem!

Elöljáróban: aki ezzel akar kaszinóba járni, műkörmös csajt felszedni, az ne tegye, vegyen inkább egy 15 éves Mercedest vagy Alfát.

A kasztnit szeretem, bár ez ízlés dolga. A futómű németesen pattogós, a viszonylag rövid tengelytáv miatt a hullámos, bordás utak dobálják.

72000 van benne, néhol egy kicsit nyöszörög, de alapvetően csendes. Az ergonómia megfelelő, de az üléstől nem vagyok elájulva. A váltó fenomenális, annyira könnyen és pontosan jár, hogy az már japán. Belül a comfort felszereltség ellenére tele olcsó, kemény műanyaggal (a műszerfal és az ajtók felső része kivétel), de tudjuk, hogy a VW mit szabott meg a Skoda számára.

És most jön a lényeg: a motor! Aki figyel a zsebére, az vadásszon szívódízelt, mert legendásan keveset fogyaszt. Budapestet átszelni csúcsforgalomban 1 3/4 óra alatt szar, de ha az átlagfogyasztás csak 4.4 liter, akkor mégiscsak jó. Ha kinyomom a szemét bekapcsolt klímával, akkor sem tudom 5.2 fölé tornázni. Vidéken 4 liter alatt, autópályán 5 körül zabál.

Cserébe persze nem megy, a 64 lóerő arra elég, hogy 1800 és 2500 között elfogadhatóan mozgassa a kocsit, fölötte és alatta irgalmatlanul lomha. Na de a kútnál én röhögök.

Megbízhatóság: semmi extra, a futómű kap rendesen az utak miatt, többször kellett állítani, gömbcsukló csere volt. A klímában egy kellemetlenül drága alkatrész tönkrement (35000), de a szerelő szerint minden VW-ben max. 80000 km-t bír. Ha igaz, az kicsit gáz.

Összességében elmondhatom, hogy bár nem az az élményautó, nagyon a szívemhez nőtt, szeretem és nem okoz kellemetlen perceket.

- pollenszűrő 5000
- gömbcsukló (budapesti utak)
- klíma hőcsatorna váltó motorja 35000

Bradács testvérek (1028 Budapest, Kerényi Frigyes u. 32

Főleg VW-ket, illetve a konszernhez tartozó kocsikat javítanak. Nagy tapasztalattal, gyorsan, hatékonyan és kifejezetten olcsón! Tudom ajánlani mindenkinek!

Fenntartási költség (8) Évjárat 2001
Előző autója? Jetta Következő autója? Honda Jazz vagy Toyota Corolla
Verdikt (6.9/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)