Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1,2 12V

Egyszerű, praktikus, megbízható -> JÓ

Először is le kell szögeznem, hogy csak másodlagos használója vagyok, révén nem enyém a gép. De kb 50%ban én hajtom. Mióta megvan a jogsi érezhetően nő a km:).
Motor: 1,2 - 3 henger 12 szelep 64lóerő 119 Nm. Nem egy erőgép de HTP (High torque power) motor létére meglepően jól húz méreteihez képest, elég nyomatékos. Mint minden autónál, mikor nyomod neki padlóig zabál. De halálnyugis stabil 50kmh-nál 3,9litert kérne 100kilóra. Kár hogy 3 hengeres, ezt a hangja bizonyítja és hogy alapjáraton icipicit ráz.
Váltó: Nagyon jó, pontos, gyorsan kapcsolható, mint kés a vajba, kivéve mikor nem de ez nagyon ritkán fordul elő.
Futómű: Átlagosnak mondanám, kisautókhoz mérve jó. Kicsit billeg, de csak nagyon kicsit.
Fék: hát igen, ha belelépsz lassulsz de el kell találni a blokkolás előtti pontot ha nagyonnagyon lassulni akarsz. Hamar fog de gyengén. Kis pedálútnál alig ér valamit, volt hogy majdnem kocc lett a vége. De becsületére váljon, ha gáz van akkor tud fogni.
Kormányzás: szervó király, nagyon könnyen irányítható, de nincs eltúlozva.
Felszereltség: Classic, nincs agyonextrázva: klíma,távirányítós kpzár, cds rádió, 2lufi, ködlámpa. Amit hiányolok az az ABS meg a villanyablak. Ezeket leszámítva is elég, városba, rövid utakra minek ennél több.
Csomagtartó: Kisautó lévén nem nagy, de mezőnyében kiemelkedő. Kisebb bútorok is szállíthatók, mitöbb a 26"os bicajomnak csak az ülését kell levenni és egyben befér lehajtott üléstámlákkal.
Kényelmes, pár apró dolog zavar, pl hogy a középkonzol sarka van amikor nyomja a lábszáram, meg ami nem tetszik az hogy a fejtámla csak fel le állítható. Keményen tömött kényelmes ülések. Hátul elférek magam mögött( 95kg 185cm) szóval tágas.
Összegezve egy szerethető autó, nagyon megbízható, keveset fogyaszt, ha kell megy. Sose hagyott ott sehol. Szeretem vezetni. Egy szó mint száz, jó autó csak ajánlani tudom. Motorilag az Opel Corsa jobb, vagy Toyota Yaris. Erősebbek, 4 hengeresek. Ez tény. De attól még szép és jó és a legfontosabb: nagyon megbízható, nincsenek se elektronikai se műszaki hibái.

- Eddig egyetlen egy hiba fordult elő vele, az 5. ajtó nyitószerkezete adta be a klucsot és nem nyílt, pár ezerért cserélték

Szeged, Tárkány Autóház

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Előző autója? Következő autója? Még jópár évig meglesz
Verdikt (7.2/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)