Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1.2 HTP kombi

Egyszerű de megbízható jószág

Egyéves használtautóként vettük, korához képest viszonylag sok kilométerrel. Első autó volt, igazából eléggé amatőr módon vásároltuk, de mégis szerencsénk volt vele.
Egy érdekessége volt a dolognak, hogy bár állítólag nem volt törve, az előző hátsó szélvédőt megtaláltuk a kalaptartóba épített esernyőtároló rekeszben. A hátsó ablaktörlő nemműködött - ezt a Weltautónál (mert hogy ott vettük) garanciában megjavították (csak hát a fene sem érti mi tartott a motor cseréjén egy hétig, és miért volt három nap mire egyáltalán időpontot kaptunk rá).
Az első ablakokat valószínűleg az előző tulaj sufnituning keretében elektromosra cserélte, a gombokat pedig középre, a rádió alá szereltette. Ezek menet közben gyakran nagyon felmelegedtek - már-már égette a kezünket amikor le kellett húzni az ablakot.
Ettől fügetlenül az autó nagyon jó volt. Az 1.2-es HTP motor egy kicsit gyenge ehhez a mérethez. Ha már 3-4-en ültünk benne, és volt némi cuccunk is (mondjuk egy sporttáska fejenként, nem bőröndök), akkor simán 8 liter fölött evett pályán is. Mélygarázsból kiállni pedig igazi kaland volt - ha már 4-en ültünk benne, lehetett izgulni, hogy vajon sikerül-e felhúznia minket, vagy félúton ki kell szállni és megtolni kicsit.
Az évek során csak az egyik stabilizátor pálca kopott el, hála a jóféle budapesti utaknak, illetve egyszer valami elektronikai alkatrész elromlott, de egyik sem okozott leállást és mindkettőt gyorsan és viszonylag olcsón lehetett javíttatni.
Később a kocsit ismerősöknek adtuk el - ők amolyan vidéki haszonautóként kezelik és bizony nem kímélik, de azóta is dícsérik, hogy mennyire megbízható.
Nekünk minden esetre bebizonyosodott, hogy a Skoda megtanult jó autókat gyártani.

- Stabilizátor pálca, valami gáz-fék szabályzó/vezérlő elektronikai alkatrész.

Bob Tibor műhelye.

Weltautó Garanciaszervíz

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006
Előző autója? Következő autója? Golf
Verdikt (8.0/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)