Egyszerű de megbízható jószág
Egyéves használtautóként vettük, korához képest viszonylag sok kilométerrel. Első autó volt, igazából eléggé amatőr módon vásároltuk, de mégis szerencsénk volt vele.
Egy érdekessége volt a dolognak, hogy bár állítólag nem volt törve, az előző hátsó szélvédőt megtaláltuk a kalaptartóba épített esernyőtároló rekeszben. A hátsó ablaktörlő nemműködött - ezt a Weltautónál (mert hogy ott vettük) garanciában megjavították (csak hát a fene sem érti mi tartott a motor cseréjén egy hétig, és miért volt három nap mire egyáltalán időpontot kaptunk rá).
Az első ablakokat valószínűleg az előző tulaj sufnituning keretében elektromosra cserélte, a gombokat pedig középre, a rádió alá szereltette. Ezek menet közben gyakran nagyon felmelegedtek - már-már égette a kezünket amikor le kellett húzni az ablakot.
Ettől fügetlenül az autó nagyon jó volt. Az 1.2-es HTP motor egy kicsit gyenge ehhez a mérethez. Ha már 3-4-en ültünk benne, és volt némi cuccunk is (mondjuk egy sporttáska fejenként, nem bőröndök), akkor simán 8 liter fölött evett pályán is. Mélygarázsból kiállni pedig igazi kaland volt - ha már 4-en ültünk benne, lehetett izgulni, hogy vajon sikerül-e felhúznia minket, vagy félúton ki kell szállni és megtolni kicsit.
Az évek során csak az egyik stabilizátor pálca kopott el, hála a jóféle budapesti utaknak, illetve egyszer valami elektronikai alkatrész elromlott, de egyik sem okozott leállást és mindkettőt gyorsan és viszonylag olcsón lehetett javíttatni.
Később a kocsit ismerősöknek adtuk el - ők amolyan vidéki haszonautóként kezelik és bizony nem kímélik, de azóta is dícsérik, hogy mennyire megbízható.
Nekünk minden esetre bebizonyosodott, hogy a Skoda megtanult jó autókat gyártani.
- Stabilizátor pálca, valami gáz-fék szabályzó/vezérlő elektronikai alkatrész.
Bob Tibor műhelye.
Weltautó Garanciaszervíz