Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia Fabia Kombi Classic 1.4 16V 100 LE

"Egyszer?en" tökéletes

Amióta megvan imádom, de maximalista lévén és új autóról lévén szó azért találtam "apróságokat". Az ülés oldaltartása jó de a derekam ebben is megfájdúl kb. 2 óra után, persze lehet, hogy a derekammal van a baj. Az autó meglehet?sen kompakt hatást kelt rossz úton is, nem zörög, nem kopog csak a motort tartó gumibak viseli ilyenkor nehezen a motor mozgását és kottyan egyet-kett?t. Gariban kicserélték miután hülyének néztek, mert ?k nem hallotak semmit, de az új egy honaposan úgy döntött hogy felzárkozik zajosabb el?djéhez, így a helyzet változatlan. A fogyasztása 130-as temponál kb.6,7 l ami szerintem egész jó. Nekem hangosnak t?nik már 120-130- nál is de ahol 1.4-es motorból hoznak ki 100 pacit az nyilván nagyobbat szol mint egy hasonló er?vel bíró 1.6-os. Az 1.4-es 75 lovas csöndesebb. Amúgy érdekes ez a chip tuning 4500-as fordulatig elmegy ott pedig olyan mintha kapna egy nitro fröccsött úgy beindul hirtelen. A német cs?látás és puritán egyszer?ség itt is tapasztalható szerencsére párosúlt a szintén németes vagy talán inkább csehes precízitással. A három majrélécb?l kett?t kisporoltak érthetetlen módon. Alapvet? dolgok mint a központi zár, elektromos ablakemel?/legalább el?l/, utasoldali légzsák még a drágább /általam is vásárolt/ klimás modellnél sem képezik a szériafelszereltség részét. Mindez 3.5 millióért. Azonban van benne ASR, ABS, ESP, 185-ös kerék ez nekem kicsit ellentmondásos. Vezetni ett?l független?l imádom, bel?l nézegetni kevésbé, de úgyis az utat nézem legtöbbet. Remélhet?leg a következ? autóm ugyanilyen menettulajdonsággal, megbízhatósággal de izgalmasabb bels?vel hoz majd lázba.

- Motort tartó gumibak kotyogott.

Skoda Szervíz Kecskemét

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző autója? Golf II Következő autója? Skoda Octavia, Seat Altea
Verdikt (7.5/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)