Családi kedvenc
Nálam 2 éve van ez a klassz kis autó. A kiválasztásánál figyelembe vettem, hogy melyik az-az autó típus amelyikb?l a legkevesebbet találni a használtautó kereskedésekben. Mivel a küls? megjelenése, bels? esztétikuma számomra teljesen megfelelt, így döntöttem egy Fábia Comfort megvásárlása mellett.(ABS, 2 légzsák, el. tükrök+ el. ablak, computer,stb.) A motor teljesítményét?l kicsit többet vártam! :o) Nem egy "ugrós" autó, de kényelmes. Többször tettem meg vele 650 km hosszú etapokat, de a hátfájás szörny? érzése szerencsésen elmaradt. :o) Családunkban már több fiatal vásárolta ezt a típust és mindenki meg van elégedve vele.
Igaz, ha nekem is családom lesz, egy nagyobb autóra kell cserélnem, mert a csomagtartó ?rmérete kicsi, hátul kevés a hely. De én maradnék a SKODÁnál, OCTAVIA-ban gondolkozm.:o)
- Sajnos az els? m?szaki vizsgámnál már a hátsó szilenteket kellett cserélni, illetve a bal els? ablakemel? szerkezetet, kompletten. Sajna van egy kis m?anyag alkatrész az ablakemel? bovden végén, ami nem bírja a gy?r?dést!:o)
- Mivel közel lakom a szlovák határhoz, így a szilenteket szinte fillérekb?l megoldottam. Az ablakemel? szerkezet cseréje a felébe került mint Mo.-n. 24.000 Ft-ot fizettem koronában.
- A 60.000 km-s szervízt szintén Szlovákiában csináltattam és korrekt módon, szintén féláron megúsztam mint nálunk. Ezért 32.000 Ft-ot fizettem. Gyertya, sz?r?k, olaj (váltóban is!) csere, teljes kör? átnézés. Itthon közel 60.000 Ft-t kértek volna érte. :o( Sajnos a féklámpa kapcsolót az els? 1000 Km megtétele után ki kellett cserélnem de a maga 1200Ft-os árával és az otthon is könnyen elvégezhet? cserével számomra nem okozott gondot.
Kovács Lajos
Gy?r