Csak egy Skoda Fábia kombi...
Csak egy skoda...szoktam mondani, aztán amikor elmegyünk egy körre, kiderül: hoppá, ahhoz képest, hogy csak 1,4-es és 1160 kg, úgy megy mint egy 1,6-os. Csak egy nagyon állat hangú Green direktsz?r? van benne. A gyári értékeket sosem tudtam hozni vele. A városi 10 literes fogyasztást nem igazán értem, mert nyáron 6, télen 7 körüli a nagyátlagom. Persze ehhez el?relátó közlekedés és két nyugodt láb is szükséges. Az országút 4.9 (80-100) - 6.5 (100-200). Végsebesség is fura, mert biztosan csal az óra, de leszabályzásig is tudom hajtani (enyhe lejt? kell hozzá), ami óra szerint 220 !!! de vízszintes terepen is kiviszi a 205-öt. A gyorsulás kerek 10 a 11.6 helyett. Hihetetlen, de továbbra is csak egy kombi skoda.
Negatívumok. Vezetésnél idegesít? lehet az elektronikus gázpedál majd 1 másodperces reakcióideje. A motor nem egy nyomatékbánya, pörgetni kell, de legalább akkor egészen jól megy. A fényezés már több helyen is megsínylette az apró k?felver?déseket.
- 1. elfelejtették a légkondit gyárilag aktiválni, de ezt a kérdést a szervíz 5 perc alatt megoldotta :)
- 2. a ventillátor "el?tétellenállása" 3 év után megadta magát, így csak 2 fokozatot használhattunk. Ezért munkadíjjal 25ezret kértek, pedig csak egy ellenállás...
- 3. valaki már említette, hogy menet közben kihagyott a gyújtás. Én is tapasztaltam. Volt úgy, hogy 160-nál 5ösben, de 40-nél 3asban is el?fordult. Talán 6x v 7x jött el? a hiba 20000km-ig és mindig takarékos pedálállásnál, amikor épphogy hozzáértem.
- 4. tavaly kiégett az egyik bal hátsó izzó. készletb?l pótolva :)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Favorit | Következő autója? | – |