Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1.2 12v Kombi Ambiante

Az asszony ragaszkodik hozzá - joggal!

Kifejezetten második autónak vettük, kis motoros és kombi, hogy a feleségemen kívül beleférjen a pici lányom + a nagy babakocsi is. Meglepő, hogy kicsi motorja ellenére milyen jól használható.

Megjelenés: Az autó fekete, ebben a színben szerintem tök elegáns, főleg az eleje a kromozott hűtőráccsal, a fényszorókkal, és a ködlámpával vagány.
Belül kétszínű; sötétszürke-bézs, nem rossz, de azért kicsit puritán. Sok a műanyag, de tapintásra nem vészes.

Felszereltség: ABS, klíma, két villanyablak, 2 AIRBAG, központi zár, fed. komputer, gyárilag beszerelt levehető lapos Blaupunkt CD-s mp3 rádió, 8 hangszórval, bivaly hanggal - szóval több, mint amennyit az asszony kihasználna.....
Imádom az olyan apróságokat, mint a minimum 3-at villantó irányjelző, az ablakmosó, ami 3 törlés után 20 mp múlva még egyet töröl (a lefolyó szmötyit eltünteti), illetve a hátsó ablaktörlő, ami magától bekapcsol, ha az első be van, és rükvercbe kapcsolsz...

Kényelem: Németesen kemény ülések, elől jó, hátul közepes tér (180 cm felett nincs elég fejtér hátul) hatalmas csomagtér, praktikus rekeszekkel és teljes értékű pótkerékkel

Út közben: Jól áttételezett motor, ami alacsony fordulaton jól húzz, viszont 4000 fölé kár pörgetni, ott már küzd, de nem gyorsul. Városban fürge, országúton előzni már nem tökéletes a 64 lóerő, viszont autópályán simán tartja a 150-et, és a hosszú ötödik miatt elmegy 170-ig is!

Fogyasztása vegyes használatban 6-6,5 liter, mi csak városban gyötörjük, és szinte állandóan klimával 7,8liter/100 km, ez egy kicsit lehetne kevesebb!!

Váltója fantasztikus, puha, pontos - egy élvezett vele kapcsolgatni, olyan jól kitalált, hogy még kuplung nélkül sem recseg, hihetetlen darab!!
Fék pontosan adagolható, nagyon jó a kormányszervó, könnyen kezelhető, de nem nem eltúlzott a rásegítés!
185/60 R14 gyári matador gumikkal jó az úttartása, kanyarokban is fürge az autó, csak picit hajlamos az elpattogásra rossz felületen!

Hibalista: Hátsó ajtózár 2-szer beragadt, a szervízbe kinyitották, és állítottak rajta, amikor harmadszorra is beragadt, akkor kicseréltettem garanciában!!
Picit ciripel a műszerfal, még nem jöttem rá miért, a feleségemet persze egyáltalán nem zavarja, sőt ő észre sem veszi!

Hátrány: Nem lehet kikapcsolni az utasoldali légzsákot, így a gyerekülést csak hátra tudjuk tenni...

Összegzés: Csak jókat lehet mondani a Fábiáról, nálunk a családban 3 db. is szolgál, mindegyik hibátlan, apámnak egy 100Le kombija van, az már ráadásul állatul is megy!! További nagy előny, hogy a Fabiára olcsó a kötelező és a casco is!!

Mindent összevetve k. jó kis autó, én például rajongok a Subaru Impreza-ért, de ha a hideg racionalitásnál maradok, akkor ennél jobb autóra az emberek 95%-nak nincs szüksége! Még jó ideig nem adnám el, de vidékre költözünk, és oda elkél egy 4X4Pick-up nekem, a 307Break pedig átszáll az asszonyra (hiába tiltakozik!!:)), mert azért kell egy nagyobbacska utcai autó az off-road szörny mellé, a becsövezett rally Ladámba pedig picit hülyén nézne ki a babakocsi....:o))

- Hátsó ajtó zár - garanciában cserélve

Porsche Pest - Fáy utca
Haverom ott dolgozik, kötelezők, zárcsere ingyen volt

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? Twingoja volt a feleségemnek Következő autója? Peugeot 307kombi - az enyémet odaadom neki
Verdikt (7.9/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)