Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia CLASSIC 1.4 MPI 68LE

Autó visszafogott, de igényes autósoknak

2003 Januárjában vásároltam a kocsimat.Nem mondanám hogy full-extra felszereltséget kértem volna. Persze ez pénz kérdése. 1 légzsák, gyári Phillips kazettés magnó...tudják. Szóval semmi különös. De nem is ez a lényeg. Utólag klímát szereltettem bele, magnócsere, kartámaszbeszerelés,a kormány bőrrel bevonatása. Szóval fejlesztettem rajta eleget a gyári hozzávalókból. Mert nagyon megkedveltem kb öt perc után. Fő erénye: visszafogottság - megbízhatóság. Nem egy tipikus csajozós verda, de mégis stílusa van.Már akkor feltűnt hogy mennyire racionális minden millimétere. Én például gerincproblémás vagyok egy kicsit úgyhogy nagyon örülök hogy keményre vannak tömve az ülései. Egyszerű - célszerű kezelőszervek. minden kézre esik. Az ablaktörlő sebessége 3 fokozatú ebből az első még 4 különböző sebességre osztható. Ilyet például még más típusnál nem láttam. Minden esőintenzitásra van egy törlési tempó. Nem éppen egy költöztető autó, mert nem valami nagy csomagtere van. De ez se gond. Remek tetőcsomagtartó rögzítési rendszere van. Gyors, egyszerű a le- és felszerelés.Külön erre a célra van a tetön kialakítás amit ízlésesen el lehet takarni ha nem kell ( én is 3 év után vettem tetőcsomagtartót) Az, hogy mennyire fér el valaki egy autóban, viszonylagos. Én 180cm magas vagyok és ha a vezetőülésben beállítom magamnak a kormányt és az ülést simán elférek "magam mögött" a hátsó ülésen. És szerintem ez a lényeg.
Nem mondhatom, hogy körbejártam vele a világot, de pl Németországból is hazajöttem vele (autópályán- 140/150 km-es sebességel- 7,5 nél többet ne m evett.)
Nem szaggatom fel vele az aszfaltot de azért ha előzni akarok vele, vagy ha szorul a helyzet, akkor odaléphetek neki. Lesz eredménye. Kiemelném még a kanyarstabilitását. Nem nagyon tudtam zavarba hozni egy-egy gyorsabb kanyarvételnél.
Összegezve azt tudom mondani, országúti májerek kíméljenek. Ez az autó olyannak való aki maga is visszafogott, de minőségi dolgokat értékel, akinek nem a szélsőség hanem az állandóság a cél és a mentalitás.

- 2 db Tompított izzó az első lámpákban ( egyszerre égett ki mindkettő-na de ilyet!)elmentem a szervízbe venni, és még be is rakták mindkettőt.( Konkrétan a munkafelvevő munkatárs volt az.)
- Egyszer kiégett a bal hátsó féklámpaizzó
- Egy januári reggelen 2005-ben egyik reggel nem indult be. Előtte se és utána se fordult ilyesmi elő.
- Kétszer fordult elő hogy a légkondi lekapcsolt ( persze hogy 36 fok volt)

HÓD TÁRKÁNY Hódmezővásárhely

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Felicia Következő autója? Octavia , Toyota Corolla
Verdikt (7.6/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)