Átlagos igás, de életet mentett
Szinte naptári napra pontosan 6 évet használtam és kereken 100.000 km-t tettem bele. Különösebben bosszantó dolgokra nem tudnék visszaemlékezni a használata során. Lambda szonda, thermosztát csere, kp-i zár javítás volt a szokásos szerviz költségeken felül, amit rá kellett költenem. Ez összesen 50-60 ezer HUF lehetett. Ezen kívül 5 éves kora körül 25.000-et költöttem az első futómű beállítására, szilentek cseréjére stb (persze ezeken az utakon ez természetes).
Meg voltam elégedve az összeszerelés minőségével. Nem zörgött, nem nyikorgott, minden a helyén volt még 6 éves korában is. A karosszéria masszív, a futómű inkább feszesre hangolt és kissé alulkormányzott, de nagyon pontos.
Ami biztos, hogy új autónak mégegyszer nem választanám. Iszonyatosan nagy az értékvesztése.
3-4 éves korában jó vételnek tűnik. A jó öreg, lomha, oldalvezérelt Skoda blokk szerintem 250.000-300.000 km-t is elpöfögne, komolyabb beavatkozás nélkül...
És most a töréstesztről:
90 km/h-s sebességgel gyakorlatilag fékezés nélkül sajnálatos módon belerohantam vele egy VW Sharanba. Az autó totálkárra tört, de az utastér sértetlen maradt. Az ajtók nyíltak az ütközés után is, a műszerfal, a kormány és az illesztések nem mozdultak el. Az autó úgy tört és gyűrödött, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Légzsákok időben nyíltak, a patronos ővek tették a dolgukat. Mindketten karcolás nélkül úsztuk meg az esetet. A Sharan is totálkárra tört egyébként. Sajnálom, hogy nem használhattam tovább, de nagyon örülök annak, hogy egészségesek vagyunk és sértetlenül szálltunk ki az autóból. Biztonságos, megbízható kisautónak ismertem meg.
- Lambda szonda, távirányítós kp-i zár, thermosztát
Párkány (Skoda márkaszerviz - Szlovákia)
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Felicia | Következő autója? | Nissan Almera |