Árához képest bazi nagy, de sokat is eszik
Elegáns és olcsó gép, bel?l szerintem nagyon kényelmes, baj még nem volt vele (2 évnél nem lep meg).
Az 55 lovas motor fogyasztása kifejezetten katasztrofális: 8-9 litert megeszik városban, akárhogyan b?völöm (nyugisan vezetek). Egyébként jól gyorsul, f?leg a Fiat Uno 45 után. (az viszont nem tudott 6 liter felett fogyasztani.)
Még egy letaglózó ár-adat: a kötelez? szervizek áradata: évenként egyszer+15e Km, 30e Km: gyakorlatilag évente kétszer megyek, jobb esetben 15, rosszabb esetben 30 ropi.
Ez is gyorsabban megy, mint amit hivatalosan tud, de ezt nem a motornak köszönheti valszeg, hanem annak, hogy a sebességmér? vagy 5%-ot csal felfelé. (A megtett útnál is csal, nem is számítom be az átlagogyasztásnál, mert infarktust kapnék. Igaz, a Fiat Uno 10%-ot "segített magán").
Viszont tagadhatatlan el?nye, hogy az árkategória talán legtermetesebb autója, kényelmesen elférünk benne, kívül-bel?l nagy.
A beépített rádió (Skoda gyári alap) inkább jelképes, 10-20 a eFT-ért osztogatottak némelyike is jelent?sen fel?lmúlja.
Furcsa probléma: az ablakmosó folyadék rettent?en hamar elfogy, ebb?l majdnem többet iszik, mint benzinb?l (na jó, ez túlzás). 5-600 km autópálya után szárazra ürül a tartály, pedig csak a nagyobb lombszöcskéket akarom lemosni :). Az ablakmosó folyadék utántölt? nyílása nem használható, egy darabból van fröccsönrve, ha kinyitom, állandóan be akar csukódni (be is csukódik), én meg man?verezhetek az 5 lieters marmonkannával felette. (Gyakorlatilag le kell tépnem, ha tölteni akarok bele.)
A kurblis ablakemel? proletár, de hát istenem.
- Jobb els? öv néha beakad, csak órás/t?zszerész ismeretekkel lehet kiimádkozni. Idáig nem sikerült javítani. Kiégett jobb oldali tompítottak (mindkett?).
Skoda Palota - Általában nem volt baj velük. Az id?nként ég?,id?nként nem ég? izzókat második nekifutásra cserélték ki, de az egyik télleg kiégett, a másik meg id?nként nem égett, valami kontakt hiba miatt (bocsánatos b?n)
Dunakanyar: a náluk vett autó 15-ös felnijére nem megfelel? méret? téli gumit ajánlottak, elmentem, menet közben jöttek rá, hogy nem jó, nem volt megfelel? a raktáron: fölösen utaztam kb 80 km-t. 4 óra hiába.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Uno 45.S.i.e. | Következő autója? | Superb, esetleg egy francia |
Verdikt | (5.7/10) |