Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1.2 HTP Fashion

Apró rakéta

Nos, első dolog: Előtte 2105-ös autógázos ladám volt, AKIT imádtam.
Aztán jött a Fábia. Mikor először beleültem, kicsit megilletődtem.
Nagy! Aztán kiderült, annyira mégsem. Ha nekem a kézifék felett van a kezem, váltáshoz készülvén, a kedves utas húzza magát össze.
A következők már pár ezer km után jöttek:
Ez egy rakéta!! 3 hengeres motorhoz képest, igencsak szedi a papucsait. 2700-2800 fordulat alatt szenved, köhög prüszköl, de ha az ember ügyesen kapcsol vissza, 3000-3200-re, 3.-ban még felszedi az aszfaltot!! Ami azért nagy segítség a 4-es főúton, a kamionok között. 80km/h-nál 5.ből még elég kényelmesen lehet vele előzni, de ha az ember tényleg siet, rakja vissza 4-be.
A futómű: Egyfelől, ha az ember egy nagyon kicsit is ésszel vezeti, nem tudja felborítani. Bár ebbe nekem besegítenek a 195/50R15-ös Dunlop 2020E sport felni és gumik is. Ami viszont hátrány: kicsit ki van hegyezve a lengéscsillapító. A kátyúkat mintha nem kedvelné, cseréltem is nyomtávtartót 30.000-nél.
Fogyasztás: Háááát.... Ha az autópályán tartom a 100-110-et, akkor elég neki 5.2 liter, ami szerintem egész jó. Én városban sem tudok vele megetetni 6.4-nél többet.
De ha odalépek neki! Pályán 140, ott már lazán megeszi a 6.8-7 litert, városban meg hallom ahogy horpad a tank. de ezt a motort nem is ere tervezték.
Váltó: Imádtam szegény ladám 3lábas kuplungját, kétkezes váltókarját. A Fábia egy igen finom szerkezet. Eleinte csak nagyon lassan tudtam vele váltani, de most már bekopott, és eléggé meg is szoktam a kényelmet. Nagyon finom, szó szerint 1ujjas váltó. És ha az embernek tépni van kedve, meg is teheti.
összegzés: Bár a Lada örökké hiányozni fog, eleinte ezt a kocsit kifejezetten útáltam, lassan hozzászoktam a hülyeségeihez. Rövid ávon nagyon kényelmes (árához képest), hosszú távon (Győr-Szolnok) kicsit húzós.

diabolis

- Jobb első világítás
- Első nyomtávtartók

Juvenal Szolnok

Sándor Service kisujszállás

Fenntartási költség (5) Évjárat 2004
Előző autója? 2105 Következő autója? Astra, Octavia
Verdikt (5.6/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)