amit tud azt mindig tudja, csak pályára ne menjen!
Sajnos sokan gondolják úgy, hogy a kisebb agregáttal felszerelt gépjármű kevesebb üzemanyagot fog elfogyasztani. Nos kedves olvasók ez teljes badarság, hiszen egy ugyanakkora tömegű test elmozgatásához, pontosan ugyanakkora energia szükséges amit teljesen mindegy hogy 1.2 vagy 1.6 állít elő hasonló össztömegnél! Az autót újonnan vettük. Elég eseménytelen volt az élete, néha megnyomták a fenekét, de amúgy semmi érdekes nem történt. A motor aluméretezett, ide ez nem elég, sokszor egyszerűen nevetséges a teljesítménye. Fogyasztás városban relatíve sok, hajtva a kilenc litert simán becsapja. Nyilván ha egy 1.6 hajtaná akkor is hasonlóan fogyasztana csak nem kellene pörgetni ilyen szinten. Kollégám egy 325i Bmw-t hajt városban 9 liter kb. Országúton a százas tempót szereti, ilyenkor tényleg elérhető a 6 liter. Pályán a 120 rendben van, de nagy a szélzaj. A motor három hengerével pörgetve hasonlít egy boxer hangjához. :) Az elmúlt hat év alatt az összeszerelés állaga nem változott. Jók az anyagok, korrekt minőség, kifejezetten pontos, finom erőátvitelű rendszert használt a gyár. Futómű is rendben van. Egyszer a sógoroknál az Alpokban megküldtem lefelé egy hatalmas kanyarban az A1-esen akkor egy kicsit féltem mert kezdett elmászni az abroncs. Utána tettünk rá normálisat azóta jó. Egyedüli negatívum tényleg a motor teljesítménye, egyszer kipróbáltam az RS-t az lenne az optimum. Jó motorral nagyon sokat érne, minden kötelező szervizt megkapott, teljesen megbízható, de a mondást mindenki ismeri: "nincs rossz autó, csak sok hanyag tulajdonos"
- csak szerviz, meg a magyar kátyú okozta jobb első kerékcsapágy
Roland autóház Debrecen, Sanyi bácsi a sarkon
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |