Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1.2 16 V

A szervizigényes

Haveromtól vettem, aki összesen 15.000 km-t tett bele. Azért adta el, mert jött a 2. gyerek, és akart venni egy nagyobb autót. Vett egy Avensist. Én meg nagyon örültem, a nagyon jó áron vett alig használt autónak.
Neki semmi problémája sem volt vele. Nekem annál inkább. Beázott az utastér, elszállt a klíma, vacakolt az önidító, ABS vezérő elekteronikát cserélni kellett, a féktárcsát 45.000 Km-nél cserélni kellett. A futómű állandóan zörög, nyikorog. A fék nagyon gyenge ,de a motor tényleg jó. Keveset fogyaszt és jól húz.
Az autó elég fapados, kemények az ülések nem ajánlom hátfájós embereknek. A lábtér hátul csekély. A kapcsolók kézre állnak.
A belső tér kissé unalmas, de nekem tetszik. Ami zavar, hogy minden zörög és ciripel és nyikorog.
Sok a hiba és elég megbízhatatlan a jószág. Érdemesebb maszek szerelőhöz vinni, olyanhoz, aki valóban ért hozzá.

A bontókból olcsón lehet hozzá alkatrészeket beszerezni, a gyári alkatrészek nagyon drágák. Akinek valóban megbízható autó kell és nem szeret szerelőkhöz járni, annak inkább valami japánt ajánlok. A feleségem swiftje már 8 éve van nálunk és a kötelező olajcseréken kívül soha sem volt semmi baja.

- belső levegő keringtetés , lambda szonda, önindító, klíma tömítés, féktárcsa (45.000 km-nél!) , ABS vezérlő elektronika.Beázás miatt ajtó tömítés csere , csomagtér zár

Porsche, pest , maszek

Fenntartási költség (4) Évjárat 2003
Előző autója? sunny Következő autója? Suzuki
Verdikt (2.9/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)