Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1.4 MPI

A kategória éllovasa!

Toyota Yaris, Kia Rio, Peugeot 206, citroen c3....Na ezeket tapasztalatom szerint mind veri az 1.4 es fabia. Igaz, hogy a motor nem valami erőgép (68 le), de a viszonylag magas nyomatéknak (120nm!) és jó áttételezésű váltónak, valamint a jó motorkarakterisztikának köszönhetően nagyon kellemesen vezethető. 0 ról 100 iig nagyon satnyán gyorsul, inkább előzgetni jó vele. 60 ról, 80 ról, sőt 2 személlyel még 130 is elég szépen megindul.! Simán be lehet vele vállalni neccesebb előzéseket is.
Az utazósebesség 4 emberrel 150 környékén van, ekkor 4000 pörög a motor. Ilyenkor is leginkább a motorhang a domináns, a szélzaj tényleg minimális!!Ez az egyik kedvencem a kocsiban.
A vége valahol 175 környékén van, földrajzi viszonyoktól függően. Viszont ilyen sebbességnél gyakran meg kell állnunk tankolni... Húzósabb lejtőn, 4 emberrel már kiakasztottam a 200 ig skálázott km órát..
A motor gyengesége egyébként emelkedőn jön ki leginkább. Ilyenkor mindíg lemaradok...
A váltó ok, néha ugyan megakad egy kicsit, de ez megbocsátható.
A futómű pazar, főleg 205 ös gumikkal. A gyári 165 össel is szépen fordult, ám amint lecseréltem a szélesebbre, hihhetetlen változás történt..! Tényleg lehet vele szépeket zúzni akár komolyabb szerpentineken is. Az oldaldőlés lehetne kicsit csekélyebb is.
Az ülések kénylemesek, (hátul is!!) zörgésnek nyoma sincs, a zene szépen szól, a műanyagok mindenütt rendben vannak. Az ajtókra még texil is jutott.

- Valami nem stimmel a szervókormánnyal! Gyakran megszűnik a rásegítés, felgyullad a "szervólámpa" a műszerfalon. Többször is vittem már szervízbe megcsináltatni, ám eddig mindhiába. Az elektronikája állítólag jó, a folyadék is megvan, szal senki sem érti mi lehet a gond
- A másik gond az alapjárat ingadozása, valamint a lámpák pislákolása. Ez is valamilyen elektronikai bibi lehet.

Nem hordtam szakszervízbe....(cash...)

Fenntartási költség (7) Évjárat 2002
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 20000
Előző autója? 1 literes swit Következő autója? seat leon 2.0 tdi
Verdikt (7.4/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)