Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1.2 12V Sedan Capriccio

A cseh kisNAGY

Amikor előszőr 1999-ben megláttam a Fábiát, éreztem, hogy nekem egyszer kell egy ilyen autó. Az autó eleje nagyon szép, komoly gép benyomását keltette. Szerintem még most is a szebbek közé tartozik. A sedan hátsó lámpáját viszont tehették volna egy picivel feljebb is.
Nem gondoltam volna, hogy egy ez a moci el tudja vinni ezt a nehéz autót (van benne anyag). Aztán a tesztvezetés meggyőzött az ellenkezőjéről. Ha nem is egy rakéta, de a 3000-es fordulatra lehozott nyomatékcsúcs és a váltó áttételezése városban és autóúton nagyon használhatóvá teszi. Városban 7 liter körül, országúton 90-100 km/h-val 5 liter körül fogyaszt. Autópályán 100-110-ig még gazdaságosan lehet használni, de ez fölött megindul a fordulatszám, beindul a "zabálás".
A futómű nagyon masszív. A kicsit túlzott 195/15-ös kerekekkel jól tapad az útra. (Nem mintha a 200-as tempó le akarná taszítani onnan :-))) A fék szintén nagyon jó. ABS nincs az autóban, eddig szerencsére nem éreztem szükségét.
Az utastér elég nagynak és minőséginek tűnik. Egy osztállyal feljebbi hatást kelt. A hátsó üléseken is kényelmesen el lehet férni. A műszerfal "fedélzeti számítógépe" mindenről tájékoztatást ad. (A gyárban beállított óra még mindig percre pontos). A gyári 8 hangszórós CD-lejátszó is ritkaság ebben a kategóriában. (Legalábbis 2003-ban az volt)
A csomagtér 437 literes, ami egy csoda. Kívülről egyáltalán nem látszik rajta, hogy nagy lenne a puttonya. A kialakítása is példás, jól pakolható. Az iker-babakocsit is simán benyeli. A csomagtéfedél gázrugós, nem nyúlik be a csomagtérbe, a belső felülete igényes szövetkárpitot kapott.
Az izzók cseréjén kívül csak az akksit kellett cserélni. Az autó nagyon megbízhatóan teszi a dolgát.
1általán nem bántam meg ezt az autót. Nagyon jó!

- Fényszóró izzók bal-jobb 2-2
- Akkumulátor csere 3,5 év után

West Autóház-Tatabánya

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója? Skoda Octavia II.
Verdikt (8.6/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)