2 év alatt 76 ezer km gond nélkül!
Már két éve használom és több mint 76 ezer km-t mentem vele, különösebb probléma nélkül.
Eddig csak a kötelező szervizekre kellett vinnem, illetve egy karosszéria javítás volt. (Bal első sárvédő csere, fényezés, stb... A koccanásban vétlen voltam, így a biztosító fizette a 270 ezer forintos javítást.)
A Matador nyári gumik még ezt az idényt kibírják, de tavasszal már nem rakhatom vissza őket, mert elkoptak.
Megfontolandó jobb abroncsok beszerzése. A már két télen használt Barum Polaris II gumikkal viszont minden rendben.
Országúton általában 5,5 literr körül van a fogyasztása, de autópályán határozottan nő az étvágya. 8-9 liter 140-150-es tempónál, amit egyébként képes minden erölködés nélkül ez a kicsi (64 LE) motor teljesíteni. Azért lehetne valamivel erősebb, mert nyáron, a klima használata kicsit lomhává teszi, de megfelelő váltásokkal normálisan lehet vele autózni.
Az utastér és műszerfal anyagai, összeszerelése szerintem kiemelkedően jó a kategóriájában. Egy utólag beszerelt kartámasszal még kényelmesebb lett a vezetőülés. A hosszabb (néhány száz kilométeres) utak alatt sem fárasztó. A csomagtartó igen tágas, jól pakolható. A fekete szín izlés dolga, nekem tetszik.
A szervízben mindig udvariasan, barátságosan fogadtak és a megbeszélt időben pontosan végezték el a karbantartásokat. Az ár persze lehetne szerényebb, de ez azt hiszem egy általános kívánság.
Az autóvásárlás általában mindig kompromisszumokkal jár. A választás elött alaposan tájékozódtam, és a több esélyes mellett a Skodánál döntöttem. Eddig nem okozott csalódást! Napi munkábajáráshoz, vagy esetleg munkával összefüggő közlekedéshez, illetve kisebb családoknak, szerintem megfelelő.
(BA)
- H7 izzó cseréje
- Vezetőoldali ajtó gumitömítése (kb 6.000 Ft.), amit a gyakori ki- és beszállással koptattam ki.
Auto Piedl
8220 Veszprém