Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1,2 12v

1,2 12v Cseh VW polo

Én megvoltam vele elégedve. Jó tulajdonságai a fogyasztás városon kívül pl:90-100 nál a fogyasztás mérő 4,4-4,8 at mutatott.A váltója is nagyon jó szerkezet passzos, jól megvezetett. A futómüje is kellően kemény, csapatásra alkalmas , mondjuk a miénk alatt gyárilag 195/50 15R -es gumik voltak tehát ez is seggitette a futóművet.Tehát egyáltalán nem billenékeny, jó kanyarsebességet lehet vele elérni. A motor az viszont nem egy erőmü, nem rossz csak nem arra való hogy kalapálják. Városon kívül elég jó, a rövid sebességi fokozatok miatt 80-90 -től 5-ösben is jól lehet vele ellőzni. A motor városban nekem egy kicsit gyenge volt pedig nem gyilkolom a gépet, itt már megette 7-8 litert is. Autópályán a rövid 5-ös fokozat miatt 140-nél forog 4200-at és már itt is bekapja a 7litert. A motor mellett szól az is hogy ez vezérmű láncos tehát pénztárca kímélő a szervízelése.
A motor az alapjáraton elég nyomaték szegény, utánna viszont 3000-nél leadja a maxot:112nm -ert 1,2 -től nem rossz a ménes az nem túl nagy 64 csikót tartalmaz.
A Belső rész az elég jóminőségü dolgokat, anyagokat tartalmaz (puha műanyagok, üléshuzat,kormány bőrbevonása), a motortér burkolása is igényes. A hejkínálat a kategóriában atlagosnak mondható.
A fékeknél már láttam erősebbet de tudja amit kell, rá kell érezni.
Összeségében jól összerakott autó.
Az ára a jobban felszerelt modelleknek kissé nevetségen magas lehet venni 5misi fölötti modelt is.
Én szerettem ezt a cseh vw polot

- Meg nem romlott el rajta semmi a kopó alkatrészeken kívül(pl:gumi)

Én és a Fater szervizeltük

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója? vw
Verdikt (7.4/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)