A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Skoda » citigo (2012)

citigo 1.0 75 Elegance 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Ne óvakodj a törpétől!

Szöveges ítélet

Bár kevesebb mint egy évig, és csupán pár ezer km-t használtam, nem tartott sokáig kiismerni ezt a szolid és egyszerű kis szerkezetet. Városi- és elővárosi közlekedéshez kerestem valami megbízható törpét, ez lett belőle. Szerintem a hármasikrek (Citigo/Mii/up!) közül ennek a legkomolyabb a képe, az Elegance felszereltség részét képező ködlámpákkal és krómkeretes hűtőráccsal már-már kellemes jelenség. Infantilizmusa ellenére használati értéke meglepően jónak bizonyult, mint kiderült hátul is elfér két átlagos termetű felnőtt, a csomagtér pedig a nagybevásárlást is képes elnyelni (gyakorlott tetrisesek előnyben).
A beltéri műanyagok sprődek de viszonylag strapabíróak, az üléshuzat minőségi, a padlószőnyeg már kevésbé, a csomagtér oldalborítására pedig egyszerűen nem futotta, a gyári tartozékok listájában bukkanhatunk rá. A kormány és a váltógomb bőr(?) borítása kellemetlen tapintású, ilyen a luxus az A-szegmensben. Bár az ülések és a(z ebben az autóban furcsán nagynak tűnő) kormány magassága is állítható, valahogy az volt az érzésem, hogy az túl magasra került a műszerfal, ami engem kifejezetten zavart. A kilátás jobb az átlagosnál, de rossz pont jár az 'Easy Entry' funkció (könnyített beszállás hátra), valamint a kikapcsolható utasoldali légzsák hiányáért.
Menet közben minden rendben. Ha már egyszer mozgásba lendültünk, a 75 lóerős motor szépen teszi a dolgát és az elvárható dinamizmussal mozgatja a vezetővel együtt is egy tonna alatti tömeget. A háromhengeres hangja magasabb fordulatszámon sem bántó, pedig a hangszigetelés mértéke minimális, ezért aztán futóműzajból is szépen jut az utastérbe. A probléma az elindulásban rejlik, mivel álló helyzetből a rettentő 95Nm-es forgatónyomaték előcsalogatása igényel némi gyakorlatot. Ez feltűnhetett a VW Csoport mérnökeinek is, mert a módosított vezérlőelektronikának hála az utód (aktuális) Fabia ugyanezzel a motorral elinduláskor-, sőt rükvercbe kapcsoláskor már magától emeli a fordulatszámot. A futómű puha de kiszámítható, bukkanók előtt alapos lassítás javallott, mert a rövid első túlnyúlás ellenére is képes könnyen beütni az orrát. Fordulékonysága igen jó, méretéből adódóan a kisebb parkolóhelyekre is lazán beállhatunk. Fogyasztása vegyes helyeken változatos időben különféle idegállapotban, egyszóval nagy átlagban 5.5 liter/100 km.
Végül is tetszett, többet kaptam tőle mint vártam, de hiányozni nem fog. Nyugat-Európával ellentétben itthon csak elvétve látni, mifelénk a városi miniknek amúgy sincs nagy keletje, no meg a Fabiához mérten az árszintje sem elég alacsony, ezért aztán teljesen megértek mindenkit, beleértve magamat is, hogy picit drágábban a karaktert leszámítva mindenből többet adó Fabia és társai mellett dönt.

Hibalista

- Semmi.

Ide hordtam szervizbe

Saját szerelő, 20 éves ismeretség

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2012
Kényelem (7) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (6) Km vásárláskor 105000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 5000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 5 l
Előző autója? Octavia Következő autója? Fabia
Ennyire szerette (7) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Skoda citigo 2012 (2012)

További ítéletek (2 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)