Piroska
Bizonyára elfogult vagyok. Bármilyen más autóban ülök, hiányzik. Vannak kényelmesebb, biztonságosabb, gazdaságosabb, modernebb kocsik, de valami hiányzik belőlük ami ebben Škodában megvan. Nem tudom megmagyarázni, de bárhol látok egy példányt, fáj a szivem, mert az enyém még mindig a műtőasztalon van, és nem az aszfaltot szaggatja. Ami nem jó benne: a pléhek rozsdásodásra való hajlama, a hátsó futómű tökéletlensége (a 130-asoké összehasonlithatatlanul jobb). Egyébként igen megbizható. Önhibámon kivül sosem hagyott cserben.
- Mivel rövid ideig használtam, csak apróságok. 1 komolyabb probléma volt, kiszakadt a jobb h. hosszanti lengőkar a karosszériából. Mindent vagy semmit alapon szétszedtem az utolsó csavarig. Ennek kb. 3 éve. Amit tudtam, újat vettem, a többit kénytelen voltam javitani, ill. késziteni (modellezni). Új küszöbök, padlólemezek, belső sárvédők, motortartó nyúlványok,komplett kábelezés . . . Szóval minden. Az egyetlen dolog amihez nem nyúltam, a motor. Csak a tömitéseket cseréltem(szeleptakaró, oldalsó zárólemez, karter tömités, vizpumpa, vezérműlánc). Hogy miért? 3. fokozatban 7000-et pörgött, 4.-ben 6000. A másik ok a 136-os Rapid motor 4-1-es kipufogó leömlővel, ami alig várja, hogy új autót kapjon. Egyébként még mindig nincs kész. Karosszéria elemek, kárpit, huzalozás, festés . . . Még 3 év?
Minden SK. Kivéve a speciális munkák, amik esztergapadot, marógépet ill. mágnesköszörűt igényelnek.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1973 |
Megbízhatóság | (9) | Vezetett km | 2000 |
Előző autója? | Skoda 105 | Következő autója? | Ha elkészül ki sem szállok belőle |
Verdikt | (7.8/10) |