A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Skoda » 110r (1970-1982)

110r 110R Coupé 

Az ítélet értékelése
4,2(17 db)

The complete sports car

Szöveges ítélet

Hatéves lehettem... szerelem volt elsö látásra pedig matt fekete volt, ecsettel vagy teddy hengerrel lefestve, forgatott felnikkel és ültetve... DE Skoda és Coupé és keret nélküli ablakokkal és sportos és gyönyörü és...
Szóval akkor, ott, hatévesen eldöntöttem, egyszer - ha megnövök - lesz ilyenem.

Aztán eltelt úgy tizennyolc év... és az egyetemi évek alatt megspórolt diákhitelt (épp pár hete fizettem vissza az utolsó részletét) és ösztöndíjat egycsapásra elköltöttem egy akkor 29 éves autóra...

A gyermekkori álmom teljesült amikor megvettem. A megvétel elött egyszer láttam, félig restaurált állapotban volt atomjaira szétszedve. Csak össze kellett rakni... :-) Nemcsak egy gyerekkori álomautót vettem tehát, hanem egy sokezer darabos legót is. Az eladóval kötött alkunak része volt, hogy együtt összerakjuk az autót és lábon, friss műszakival hozom el tőle.

Ezután kéthavi robot hétvégi. Az autó Mezökeresztesen volt én pedig a fővárosban dolgoztam, így amíg az autó el nem készült, minden pénteken melóból egyenesen Mezökeresztes felé indultam és vasárnap estig szereltünk. Persze, a políroznandó alu díszléceket és mosandó kárpitokat heti adagokra bontva felhoztam magammal, hogy a hétköznap estéken se kelljen unatkozzam amíg elkészül az autó.

Rengeteg munka volt vele, de megérte olyan lett, amilyennek elképzeltem: álomszép. Húsz évvel ezelőtt is meg voltam róla gyözödve, de amióta ilyen autóm van, teljesen biztos vagyok benne, hogy a Skoda 110r Coupé a legszebb szocialista autó.

Kívülröl a filigrán oszlopok, hatalmas üvefelületek, szellös, már-már tágas utastér (elöl), nameg a keret nélküli oldalajtók dominálnak. Klasszikus coupéforma, kecses ívek és vonalak, sportos és elegáns részletek jellemzik.

Belülröl a gazdagon müszerezett, jól áttekinthetö müszerfal és a puha anyagokkal borított beltér jellemzi. Elöl fejedelmi a rendelkezésre álló tér, kényelmesek az ülések, hátul azonban csak egy kínpadnak jutott hely, a lábér elhanyagolható.

A vezetése egy élmény, egyszerűen fenomenális. No nem az 52 aszfaltszaggató lóerő miatt, hanem a farmotorros autóka jellemző viselkedés, valamint az autóból áraddó hangulat okán. Észérvekkel nem megmagyarázható miért, de ezt az autót egyszerűen öröm vezetni, nem tudok úgy beleülni, hogy ne kerítene hatalmába valami olyasmi érzés, mint amikor gyerekként karácsony este először játszhattam a legóval.

Hibalista

- önindító - kilóméteróra spirál - hütöradiátor - fütöventillátor - termosztát

Ide hordtam szervizbe

Többnyire saját magam szerelem

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Akinek éppen a kezébe merem adni

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 1974
Kényelem (10) Használati időtartam 5 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 126000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 14679
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 10 l
Előző autója? 120 L Következő autója? Octavia
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.9/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Skoda 110r 1970

További ítéletek (13 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)