Kandírozott mandarinzselészínű áramvolnal
Egy nyugdíjas karosszéria lakatostól vettem, aki az 1971-ben gyártott modellt 1973-ban vette az első tulajtól. Elsőre szép állapotban volt. És csak 120 ezerbe került.Kandírozott, mandarinzselé színű áramvonal! Ahogy megvettem cseréltem rajta pár dolgot. Mivel egyszerű motorja van, és volt már 120L-em, tudtam mi a gyenge pont. Vagy benzint nem kap (mert eltömődik a karburátor), vagy a gyújtás megy tönkre. Előbbit egy 100 forintos szűrővel oldottam meg, utóbbit egy Favorit elektronikus gyújtással (15 ezer volt, akkor). Innentől kezdve megbízhatóan működött a motor. Csak olajat, és szűrőket cseréltem benne legalább évente. A motor 3500-nál érezte magát jól, ekkor kb 110-et ment. Ez volt az utazó sebessége, ami mellett alig 7 liter felett fogyasztott. Egy komoly gondja volt, alacsony tempónál, kanyarban rendszeresen eltört a féltengely. Magyarán valamelyik hátsó kerekemetr rendszeresen elhagytam. Sok kínlódás (és legalább 100 ezer forint) után megtaláltam Somogy Megyében a megfelelő szervízt. Köszönet Üst Úrnak Várdán!!!!!! Egy Skoda mániás család, hangra megmondják, mi a baj, és korrekt árral dolgoznak. Aztán 3500-ért helyreheggesztették a hátsó futóművet.
A lényeg, egy szép, és használható Skodát birtokoltam, ami megelőzte kb. 15 évvel a többi Skoda típust.
- Féltengely
Üst Szervíz, Várda (Somogy megye)
?
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1971 |