Autók » Skoda » 105, 120, 130 (1976-1991)

105, 120, 130 105S

? volt az els?, de még összejövünk!!! :)

Az els? autóm volt a kis csoda! :) Középískolásként 16 évesen nagyon nagy szám volt! Mentem vele ide-oda a világ végére is, mert bírta! Szegénynek kinyomtam a szemét is és óra szerint megvolt a 140 is, szóval nem kiméltem! Hát kényelme az nem sok volt és ugye a 45 lóer?vel is maximum a macskákat lehetett ilyesztgetni de olcsó volt és ment!!!
Szerelni az ismer?sök viszonylag jól szerelték, amit meg lehetett rajta apám szerelte és én.
Valószín?leg 120-as moci volt benne mert sokkal jobban ment mint a 105-ök, kár hogy nem bírtam a jobb lábammal és széthajtottam, ráadásul kétszer meg is törtem, rajta tanultam vezetni szegényen! :(
A végén már apám használta és tetetett bele egy eredeti 105-ös mocit ami keveset futott, ekkor derült ki hogy valószín?leg nem egészen 105-ös volt az el?z? motorja mert éreztem némi teljesítmény különbséget. :)
Mikor apámnak már nem kellett, annyira szerettem hogy inkább kivonattam a forgalomból és eltettem nagyanyám garázsába hogy majd felújítom.
78´-as évjárat, még három év és veteránná tudom majd nyilvánítani.....akkor kezd?dik számára majd az új élet! :)
Visszatérése diadalmas lesz és látványos! :)
Nekem ? volt az els? és mindig is az marad! :)

- Akku, karoszériamunka (törés után), kormánym? (ütközés utáni sokk), kipufogódob, kopóalkatrészek, motorcsere, küszöbcsere

Ismer?s szerel?khöz

Családi munkában apámmal...