Autók » Skoda » 105, 120, 130 (1976-1991)

105, 120, 130 105 L

Tudja hogy utáltassa meg magát!

Hát egy kis múlt...110-es volt előtte,és én balga azt hittem ez az újabb jobb lesz.......hát nem!Örültem neki nagyon 91-ben amikor megvettem,ám hamar kiderült hogy csapágyazni kell a motort.Volt egy kis spórolt pénzem,és úgy döntöttem,hogy teljes generált csináltatok rajta.38000-akkoriban nem volt kevés pénz érte,de gondoltam utána sokáig nem kell a motorhoz nyúlni.Sajnos nem így történt.3000-km-ig csak óvatos bejáratás,utána egész jó teljesített!Szerettem,hiszen télen az emelkedőn előttem az 1500-as lada indulásbol lecsúszott az útrol,az én skodám simán felment csúszkálás nélkül.De eljött a szerelő által vállalt garanciális idő vége,ami egy év vagy 10000-km.Hát erre várt az én vörös ördögöm is :(.10050km-után/épp kiment az egy év is hozta a skodákra oly jellemző problémát....kezdett forrongani.Termosztát csere...próba kör...megforr.A szerelő annyit mondott hogy nem vállalja gariban.(ő már tudta szerintem,amit én még nem).Otthon cseréltem rajta hengerfej tömitést Nyomaték kulcsal mindent a gyári értékeknek megfelelően.Próbakör (7-km)már ki is köpte magábol a vizet!Igen "köpte" szó szerint,mer mint kiderült az egyik henger,a hézagoló gyűrű fáradása miatt lejjebb ereszkedett.A szomszédom épp vett egy 105-öst magának alkatrésznek,én sikeresen elkunyeráltam belőle a motort (5000),és másnap kicseréltem.Ám a munkahelyemre nem jutottam el vele(délutános voltam épp),mert motor csere után mit csinál az én ördögöm???...hát beesik a fékpedál,és a jobb hátsó keréknél ereszti a fékolajat.Másnap fékmunkahenger csere,szombaton meg autó piac.Nem sírattam meg!!!Akkor mondtam viszlát skodri,de soha többet ebböl a fajtábol.(A WW-s felicia az már igen)

- Motor.....fékmunkahenger....motor

Maszek.Amennyi garanciát vállalt,addig nem volt gond

Én

Fenntartási költség (4) Évjárat 1981