Autók » Skoda » 105, 120, 130 (1976-1991)

105, 120, 130 105L

Tényleg megéri az árát

El?történet:
Alapvet?en én ritkán használom az autómat, csak azért tartom mert id?nként igen jól tud jönni ha van.
Az el?z? autóm egy ´79es golf volt, amit még a szüleim vettek nekem, és nagyon utáltam. Lomha volt, sz?k, fapados és rengeteget fogyasztott, hiába költöttem összesen vagy félmiliót különböz? felujításokra.
Másodiknak egyszer?en olyan autót szerettem volna, ami alkalmas arra hogy eljussak A pontból B pontba, esetleg némi csomaggal vagy néhány haverral együtt, olcsó megvenni, olcsó fenntartani, és olcsó rá a kötelez?, hogy az se legyen baj ha épp nem használom hetekig. Ugyhogy végül a skoda 105 és a kispolszki maradtak versenyben. Azután a normális mérete miatt maradtam a skodánál.
Életem egyik legjobb döntése!

Fenntartás:
40,000 volt a vételára és azóta kb ugyanennyit költöttem rá a 2 év alatt, úgy hogy ebben már egy új akku vásárlása is benne volt. Nem romlik el sokkal gyakrabban mint a régi nyugatiak, és az alkatrészárak még mindig nagyon barátiak, annak ellenére hogy maga a márka már a vw tulajdona.

Menetteljesítmények:
Na jó, el?zni tényleg nem nagyon lehet vele. :)
Azért adtam mégis 4est a teljesítményére, mert városi tempóban, kb 80ig tökéletesen használható, könnyedén fel lehet venni vele bármilyen ritmust. Egyszer legyorsultam vele a haverom 3,0-ás hathengeres Opel Commodorját. :) Mire a kipörg? kerekei eljapták az aszfaltot, én már 40nél jártam. Igaz utána hamar utolért :)))

Kényelem:
Egy 185 centis barátn?met vittem egyszer a hátsó ülésen és megjegyezte hogy milyen döbbenetesen tágas. :) Ebben a véleményében persze alapvet?en közre játszott hogy az én 167 centim miatt eléggé el?re voltak huzva az els? ülések és a fejtámlák hiánya is nagyban növeli a térézetet... :)
De egyébként 4 ember gond nélkül elfér benne.
Vagy 3 ember+csomagok. :)

Összefoglalva:
Hobbiautózásra tökéletes választás! Kár hogy egyre kevesebb van bel?lük..

- - Vízpumpa tömítése tönkrement (nem nálam, igy vettem). Komplett uj vizpumpa ára asszem 5000 ft volt.
- - Elrozsdásodtak a küszöbök, padlólemez - kihegesztés javítóelemekkel párezer ft.
- - AC pumpa membrán megrepedt - csere 500 Ft
- - Kontakthibák az indexeknél, világításnál - javítási költség 0 Ft

Fenntartási költség (10) Évjárat 1987
Előző autója? Golf I. 1,5 Következő autója?
Verdikt (7.5/10)

Skoda 105, 120, 130 1976