Autók » Skoda » 105, 120, 130 (1976-1991)

105, 120, 130 1.2

Tanulóautóm 120L

Azért kaptam a szüleimt?l, 2 éve, hogy a friss jogsimmal ezen gyakoroljak. Nem voltam oda érte, gondoltam tök ciki vele közlekedni. Ez kicsit igaz is, de még soha senki nem akarta ellopni legalább...
Igaza volt anyáméknak: aki ezt megtanulja vezetni, utána már bármivel boldogul. Nagy élményautózás nem lehetséges, de még mindenhova elvitt. Meglep?en nagy hely van benne, bár az üléseknek oldaltartása nincs, azért kényelmesek, öten is elférünk benne. A váltó néha recseg kicsit, viszont elég jól ki lehet huzatni. Szerintem direkt igényli is.
Kicsit fura, hogy csak négy sebességes, de meg lehet szokni. Ami vitathatatlanul a legnagyobb el?nye az a fenntartási költség. El?fordult, hogy egy fával találkozott szegény, de egy bal els? vadonatúj (!) lámpát és els? lökháritót 7000 ft-ért szereztem be, apunak hála szervizköltség nulla, javitási id? kb. 2-3 óra kalapálással együtt. Ilyenkor mosolygok, vajon mennyibe került volna ez egy nyugati autón? 200ezerben biztos benne lenne. Néha szidom szegényt, de megy igy 18 évesen is (hol lesznek 18 év múlva a mai autók?), a vizem még nem forrt fel, de van egy ilyen bépitett ventillátorom. Nem ráz ?rületesen, és szervo nélkül is viszonylag könny? kormányozni. Nagyon kényelmes (néha van szerencsém egy Seicentóhoz, rémálom a Skodához képest).
Szóval akinek nem számit, hogy egyfolytában meg akarják el?zni és leakarják tolni, annak nem lesz vele baja.

- Két éve van meg, azóta semmi komoly, váltó néha nem szereti els?re bevenni az egyest, a fékeket kellett kicsit babrálni

Apukám szervizeli otthon a garázsban :)

Fenntartási költség (10) Évjárat 1987
Előző autója? Következő autója? még nem készülök
Verdikt (6.7/10)

Skoda 105, 120, 130 1976