Autók » Skoda » 105, 120, 130 (1976-1991)

105, 120, 130 GLS

Különös barátság Sloda 120 GlS

Ezt a kocsit nemrég örököltem, 81000 kilóméterrel az órájában.
A tulajdonos elmondása szerint egy jó kocsi. Az első kilóméterek megtétele furcsa volt számomra, utána a kocsi megkedveltette magát. Fordulaszámmérő, forgókapcsolók, amik abban az időben talán szokatlanok voltak még.
A kocsi ülései jobbak, mint az 1300-as Ladában, ezek szövetből vannak, nem pedig műbörből, így nem kell izzadozni.
Pár ezer kilómétert mentem vele, eddig az önindítót kelett kicserélni. Az önindító teljesen erdeti volt, még a csavar sem volt soha kilazítva. Az új önindító 18000 foritomba került. Azóta pöccre indul. Egészen jó a régi Skoda, én elégedett vagyok vele. Annak idején 1987-ben kaptam egy Matchbox Skoda 130 Rl-t. Akkoriban nem gondoltam volna, hogy valaha is fogok ilyen régi fajta Skodát tartani az udvaron.
A régi Matchbox Skoda is előkerült.

Szóval ez egy különös barátság.
A mostani kocsim egy Skoda Octavia II 1,9 PDTDI
Az előzek voltak: Peugeot 306, utána Peugeot 206SW

- Önindító

Szomszéd faluba

Fenntartási költség (8) Évjárat 1987
Előző autója? Peugeot 306 Következő autója? Peugeot 206 Sw utána Skoda Octavia II 1,9 PDTDI
Verdikt (6.5/10)

Skoda 105, 120, 130 1976