Imádható társ
Csak azért ragadtam billenty?zetet, mert felháborít ennek az autótípusnak az elvakult megítélése.
Nem kell ragoznom gondlom, vízforraló, lassú, bedöglik, fapados, stb....
Nos legels?ként azt kérdezném azoktól az emberekt?l, hogy milyen évet is írunk? 2006. Mikor is élték ezek az autók a fénykorukat? Mikor számítottak modernnek? Na ehez mérten kéne értékelni az autó tulajdonságait.
Aztán pedig egy elhanyagolt 20 éves skoda persze, hogy megbízhatatlan és csak szenved vele az ember, de er?l nem az autó tehet! Nem ez alapján kéne megítélni. Az én mostani autóm a 3. Skodám. Mindegyik öreg darab volt, jobb vagy rosszabb állapotban. De a lényeg: renbe kell rakni, karban kell tartani az autót és nem málhás szamárnak nézni, ami csak megy és megy. Ugyanis 20 éves autóról beszélünk, ami már nagyon szép kor! Szinte nincs olyan alkatrésze, ami ne kopott volna el, ne lenne rozsdás, vízköves, stb. Ha az ember a kritikus dolgokat rendbeszedi, akkor ez igenis egy nagyon megbízható autótípus lesz. Marhaság a vízforralás, a lebeg? orr...
Az pedig, hogy lomha vagy nem lomha megint csak egy olyan kérdés, ami nem hasonlítható össze a mai technikával. Persze, hogy nem megy úgy, mint egy mai modern autó, hiszen 20 évvel van lemaradva! Hasonlítsuk össze a korabeli autókkal és máris más lesz kép! Saját kategóriájában abszolúte dinamkus autónak számít. Jah kérem, nem versenyautó, hanem egy városi autó.
Kényelmi extrákkal sincs nagyon megt?zddelve, de ez megint csak az id?nek róható fel. Természetesen akadnak a korabeli típusok között kényelmesebb autók is ezt nem vitatom.
De összességében a Skoda egy megbízható, dinamikus és formás autó! Csak nem mai szemmel meg fenékkel kell nézni és használni.
- Mivel öreg autóról van szó, nagyon sok alkatrésze meghibásodik az évek során, nem igazán lehet felsorolni.
F.S.T
Tischler