Hétfői trágya (amúgy is barna volt)
A rokonságban volt egy ilyen típus, elég jól hasított, gondoltuk, nálunk is beválik. Hát nem.
Nagyon nem szeretett menni. Egyszer lemértük a 0-100 km/h-ig a gyorsulását. 29 mp. Ez még talán nem is lett volna probléma, hanem a megbízhatósága.
Olajfogyasztás 8-10dl/1000 km.
Olyan 80-100 km/h volt az utazósebessége, efölött félelemérzetem volt, bár mentem vele 140-et is.
A végén már nem lehetett sehova sem menni vele. Egyszer az Örsön, a balra kanyarodó sávban adta meg magát.
Egyszerűen égés volt megjelenni vele - ha éppen hajlandó volt működni.
Egy szarul összerakott hétfői autó, aminek szinte minden porcikájával gond volt.
Nagy kő esett le a szívemről, mikor végre - a szó szoros értelmében - megszabadultunk tőle.
- Ifa előzése közben elszakadt a gázbowden! Épp annyi lendületem volt, hogy visszasoroljak elé.
- Egyetlen vidéki út alatt 3-szor forrt fel a hűtővíz. A szerelőnek persze nem produkálta a hengerfejes tüneteket. Ennek ellenére kicseréltettük a hengerfejtömítést. A vízforrás megszűnt, de a menetdinamika semmivel sem lett jobb.
- Egyszer leszakadt a lendkerék!!!
- Indítani mindig csak másodikra vagy harmadikra sikerült, még nyáron vagy meleg motor mellett is. A téli hidegindítás kész kabaré volt: szívató felhúz, motorház hátul felnyit, ac-pumpa megpumpál, vissza a vezetőülésbe indítózni. Ezt a műveletsort is többször kellett lejátszani. Hiába cseréltünk gyertyát, kábelt, benzinszűrőt vagy elosztót.
- Számtalan apró, bosszantó probléma volt vele. Pl. félig letekert ablaknál, ha becsuktuk az ajtót, leesett az ablak.
- Egyszer kiesett az alapjárati fúvóka, a lámpánál rá kellet húzni a szívatót, hogy ne fulladjon le.
- A szellőzőventillátort havonta kellett kenni, különben szörnyű hangja volt.
- Háromévente kellett kipufogót cserélni rajta.
Ahol éppen lerobbant.
Spiller László - XXII. ker. Lelkiismeretes szaki, mindenkinek ajánlom.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1989 |
Megbízhatóság | (1) | Vezetett km | 20000 |