Gyerekkorom vágyálma,szüleim rémálma
Már 4 éves korom óta tetszettek nekem a régi skodák.Főként a régi,hátul csepp alakú lámpás változat.Már akkor eldöntöttem,hogy a lehető leghamarabb leteszem a jogsit,és egy ilyen Skoda lesz az első autóm. Így is lett. A szomszéd utcában kiszúrtam,hogy egy idős úrnak pont egy ilyenje van (ez tavaly történt).Megbeszéltem vele,hogy ha eladná az autót szóljon nekem. Fél év múlva szólt is,és megvettem a kocsit 20000Ft-ért,amit már másnap ki akart vonatni forgalomból és vinni roncstelepre,bontóba.Megtanultam rajta vezetni,közben csináltam a jogsimat.Egy pár hónap múlva meglett a jogsim is.Szinte minden nap használom az autót,nagyon szeretem,bár a családban ezzel egyedül vagyok.Télen eléggé nehezen indul be,utána is percekig melegíteni kell,mielőtt el lehet vele indulni. Esőben kicsit beázik.Ezekhez a mai autókhoz képest kicsit lomha,nehezen gyorsul,és mire felveszem a forgalom ütemét,mások már megérkeznek.Max 80-85-tel lehet vele menni ,de akkor már jól hallhatóan erőlködik,viszont jól bírja a dugóban való araszolást is,a vize se szokott felforrni. Szűk helyen való manőverezéskor a kormányhoz izom kell,viszont az "illat,ami jön belőle" mindenkit kábulatba ejt.Időnként a bal első ajtó zárja kiakad,volt olyan ,hogy a szerelőig úgy mentem el,hogy bal kézzel az ajtót,jobb kézzel a kormányt fogtam.Egy kicsit már rohad,és télen pattogzódik róla le a festék is helyenként.Egyébként nagyon szeretem,ez még egy klasszikus,valódi autó.Könnyen megtanultam rajta vezetni.Eleinte kicsit furcsa volt rokonok, ismerősök nyugati verdáját vezetni ez után,de már megszoktam azokat is. Nagyon jól lehet látni benne a kocsi elejét,hátát ismerőseim szerint szörnyű,de szerintem nagyon könnyű és jó vezetni. Rádió nincs benne,de a motorzajtól úgyse lehetne hallani.A családban egyedül én lelkesedek érte.Én nagyon tudom ajánlani első autónak, kis pénzű embereknek. Aki ezen megtanul vezetni,annak más autóval sem lesz problémája.Régi,jól bevált gép.
- index,zár néha kiakad és nem lehet becsukni az ajtót,elkopott a fék és a kuplung henger
Szalai és fia autószervíz
a szomszéd utca sarkán lévő maszek
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1983 |
Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 2000 |