Amit sokan ok nélkül lehúznak
Az első kocsi 22 évesen.Egyetemistaként ezt tudom eltartani,de nem bántam meg,hogy mellette döntöttem.Skoda 125 L(a 120as 5sebességes változata) 89-es évjárat,egyike az utolsóknak.A 3. gazdája vagyok,de mindkét előzőt ismerem.Most 115000en áll a számláló,ami nem sok 19 év alatt.Elfogadható kompromisszum kispénzűeknek,mert az alkatrész olcsó(pl. termosztát 800ft),és egy kis műszaki affinitással otthon is szerelhető.Előnyök:olcsó,viszonylag tágas,könnyű kormány,elfogadható fékhatás,elegendő csomagtér,egyszerű mechanika.Hátrányok:gyengécske motor,erős oldalszélérzékenység.A hátrányok közül szándákosan hagytam ki a túlmelegedésre való hajlamot,mivel ez nem jellemző rá,csak karbantartás kérdése az egész.Azokon meg,akik utólagos ventillátorkapcsolót épitenek be csak nevetni tudok.Nekem még a legnagyobb melegben sem megy 90 c fölé a viz.Ami ehhez kell:hibátlan kupak a tágulási tartályon,jól működő termosztát és hőgomba,jól kilégtelenitett rendszer.Ha ezekre odafigyelünk,szinte biztos,hogy megússzuk vizforralás nélkül.Ugyanez vonatkozik a fűtésre is.Fontos,h ne legyen levegős a rendszer,meg néha nem árt megkenni a ventilátort(egy kis WD-40 csodát tesz).Egy szó,mint száz:hangulatos kis szoci kocsi,amire hatványozottan igaz,hogy meghálálja a gondoskodást.
- Oldalsó index,termosztát,hátsó fékmunkahengerek,kézifékbovden megnyúlt,csere
Magam szerelem