A jóságos öreg barátom
2001-ben sikerült megvennem életem els? autóját, ami 1 1981-es évjáratú Skoda volt. Az autó mellet érdekl?dés nélkül elmentem, amikor barátom hívott vissza, hogy nézem milyen jó állapotú, de én annyira öregesnek találtam, de végül megnéztem és végül megtetszett, nagyon egyben volt, kivül-belül (sehol 1 rozsda és belül is olyan volt, mint az új).
Addig 2 tulaja volt, az els? 1 évig használta, majd egy autószerel?höz került, aki csak nagy ritkán használta.
Ahogy elkezdtem használni, el?jöttek a 105-ös motor gyengéi,50-ig jól ment, na de felette, a vége 135 volt, de ezt csak egyszer próbáltam ki, hadj ne meséljem miért.
De tartósán vitte a 100-at,ami egy 20-n éves,48 Le-s autótól szerintem nem rossz.
Szerettem benne a kezdeti szabadság érzést, ami 18 évesen számomra egy nagyon nagydolog volt, le a balcsira a haverokkal.
Az autó lassan elkezdet alakulgatni a kezeim között, fólia, gyári ,csavaros Skoda dísztárcsa, Suzuki Swift Gti ülések, bels? és csomagtér átkárpitozás(pirosra, mert az autó fényezése is az volt),könyökl?, csomagtér világítás, Komoly hifi, ködlámpa.
Fogyasztása:6-8 liter volt.
A suli befejezése után az autó munkába is állt velem együtt, egy közepes cég üzletköt?je lettem, ahol a Skoda is jól teljesített, simán bírta a havi 1500-2000 km-ereket, soha nem hagyott cserben, igaz sajnos a h?t? egyszer bekrepált, ekkor ki lett cserélve Favoritéra, ami még jobb h?tést eredményezet.
Illetve egy kicsit meg lett piszkálva a motor is, amit?l némileg er?sebb lett.
1 nagyon jó autó volt, ami belülr?l modernek hatott a többi szoc. autóhoz képest.
- Váltó,hüt?,kipufogó,akkumlátór,önindító
Helyi Skoda fan