1db skoda 120L brutale
Előrebocsájtom világéletemben utáltam a skodákat!Lomhák,kalapos nagyapáknak való.Gyerekkoromban,is inkább trabiztunk,meg ladáztunk a hegyen.Szóval nem tartottam őket egy erőgépnek. 2006-ban a haverom "nálla dolgoztam"vett a sógorától 20db ezerforintosért:) egy 120-ast talán egy év műszakival.Srác azt mondta,hogy valami van a motorjával,az előző gazdája szerelő volt,és valamit csinált vele meg van pöckölve....-tényleg mert 160km/óra a vége nagyon megy....Persze ráadásul 4-es váltóval,még jó hogy nem hittem el.gondoltam egyszer majd kipróbálom.Melózni kellet,és építőanyagot szállítottunk többször is szegényke utasterébe.Mindig mondtuk,ilyenkor egymásra nézve 20ezeréé!!:))))Hazajártam vele "cégautó:)))",nézegettem az olajat,azt szerette nagyon kb 1000km alatt 1 lityi.Mindíg a legolcsobbat kapta,nem volt 1000 forint 1 liter.Imádta.A víz meg mindíg hova tünt belőle az relytély,nem foglalkoztunk vele,heti 2 liter elég volt neki.Mindíg pöccre indult, a napi 100 km-e mindíg megvolt.Soha nem forrt fel a vize,vagyis ha időben felkapcsoltuk a ventillátort.Tetszett ahogy megindult nagyon jó volt a motorja,csak a kaszni volt hullára rohadva.Jaj szegényt agyon matricáztuk,hogy ne legye olyan unalmas.Mint 1980-as években a zsigulikat:).Megláttam egy rendőrt,és vigyázba ültem ki ne szedjen:))Sikerült kipróbálmom "a haver nem merte".Három felnőtt két gyerek tényleg tudta a 160-at.Több skodással beszéltem,az övék 130-140 ment max.Jó 160-nál már mi is azt hittük felszállunk :)) még jó hogy vidékre mentünk,és tele volt az eleje motyóval.Tuti kis vas volt lábán ment el lejárt vizsgával,szerintem az enyészetbe.
- Fék,ette az olajat,itta a vizet.
kollégák
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1988 |