Pali
Pali a 3-ik skodám. Már 99-óta figyeltem mi történik vele suliba menet mindig megnéztem a ház udvarában. Aztán felkerültem pestre és hirtelen eltünt gondoltam hogy már nincs többé. Teltek az évek érettségi majd munka, lett S100L-sem Sárga Csikónak hivják ő az első autóm majd jött a 110R coupe a Sárika és lám Pali aki 10 éve eltünt hirtelen elubbukkant új autó vásárlása miatt a kert végébe tolták. Azzonnal cselekedtem és mondták hogy eladó. El is hoztam igaz nem saját lábán mert 4 éve pihent ideiglenesen kivonva elöször a motort keltetem életre egy másik karbival gyújtás állitás és már járt a motor. Az állapota elég rossz volt újrafényeztük hátsó sárvédőnnél kelett hegesztenni majd megismertem egy csajt ancsánnak hivják igy hanyagoltam a skodákat eltelt egy év és Ancsával forgalomba helyezzük Palit mert vele szeretnék menni nyáron a Pécsi skoda találkozóra. Próba út során a főfékhenger és a termosztát ment tönkre ezeket már kicseréltem megzsiroztam a futóműveket olajcsere. Most a műszakira gyüjtük és remélem hamarosan már körbe autozhatjuk az országot vele. Pali egy szép dácsia kék szinű külső kilincses 100-as. Teljesen műbőr a belseje fehérszinű műszerfala van oldalbefuvok nélkül. A hátsó ajton az elefántfül ablakot már nem lehet kinyitni a 71-ben gyártott 100-son még ki lehetett nyitni. Biztonsági öv mint a repülőgépeken mindig képezni kell az utasokat az öv használatra. A fütűmotor kapcsolója egy fokozatú a későbbi 100-sokon már 2 fokozatú. Paliban nincs rádió és nem tervezek beletenni az üléseit fekvöhelyesre lehet alakitanni mint a többi 100-son. Mivel még nem mentem vele nem tudok róla irni hogy miyen vezetni még az eredeti cseszkos gumik vannak rajta gondolkozon veterán viszgára de inkább igy szeretem normálban. Még egy 1000-est szeretnék de majd később mikor már lesz helye neki.
- Főfékhenger a sok év állástól, termosztát.
Saját magam javitom.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1972 |